НОВИНИ

19 отбора се записаха за участие в Купата на ББЛ

Надпреварата ще стартира в началото на 2023 г., като двубоите от първия кръг ще са на 14 и 15 януари

отбора записаха участие купата ббл
bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 10.12.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

19 отбора се записаха за участие в турнира за Купата на ББЛ през този сезон. Срокът за подаване на заявки изтече в петък, като предстои и да бъде изтеглен жребият.

Най-много са представителите на регион Запад на ББЛ А група. Балкан -2 ще защитава трофея си от миналия сезон в компанията още на Спортист Своге, Правец, Политехника, Спартак Сандански, Енигма Фойерверк, Микс и Миньор 2015.

Първите пет отбора от регион Юг също подадоха заявки – Хасково, Хебър, Вихър Айтос, Академик Пловдив -2 и Пловдив Мамбас. Регион Център пък ще бъде представен от Чардафон Габрово, Чавдар Троян и Видабаскет.

Три отбора от ББЛ Б група също ще се включат в надпреварата. От регион Запад това са Ахил и Йънг Бойс, а от Юг – Олимпия Ямбол.

Надпреварата ще стартира в началото на 2023 г., като двубоите от първия кръг ще са на 14 и 15 януари. На 11 и 12 февруари ще се проведат срещите от втория кръг, а от третия точно месец по-късно - на 11 и 12 март. Финалната четворка, която ще определи и носителя на трофея за сезон 2022/2023, е планирана за 15-16 април.

До момента Купата на ББЛ са печелили Балкан -2, Хебър и Спортист Своге.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на земеделието е изготвило програма за подпомагане на местни производители
Министерството на земеделието е изготвило програма за подпомагане на местни производители
Президентът на Хърватия Зоран Миланович нарече невероятна и фантастична победата на националния отбор над Бразилия на Мондиал 2022
Президентът на Хърватия Зоран Миланович нарече "невероятна и фантастична" победата на националния отбор над Бразилия на Мондиал 2022