НОВИНИ

22-годишен "лети" със 180 км/час в населено място

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:56, 13.03.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

22-годишен шофьор от Горна Оряховица качи в социалните мрежи клип, на който се вижда, че шофира със 180 километра в час в населено място. Полицията във Велико Търново се самосезира и издири нарушителя. Образувана е преписка, предстои случаят да бъде докладван в прокуратурата.

22-годишният има и други пътни нарушения, част е от група, която демонстративно шофира с превишена скорост нощем. На клипа в социалните мрежи младият водач от Горна Оряховица е с мощния автомобил на родителите си и от видеото се вижда, че колата се движи със 180 км/ч по главния път София – Варна през село Шереметя.

При разпита си призна за нарушението, посочи Веселин Райков, началник на полицията във Велико Търново:

"Следва ние да информираме прокуратурата за това, което се е случило – хулигански действия на пътя, демонстративно управление, което би могло да бъде опасно за останалите“.

Полицията знае къде се събират рисковите водачи във Велико Търново за гонки, извършват се редовни проверки, посочи още началникът на великотърновската полиция:

"Всяка вечер извършваме проверки на тези лица, за да ги профилактираме, но трябва да се положат още усилия да се изгради модерна система за видеонаблюдение, която да записва тези автомобили, за да може да ги санкционираме впоследствие. С общината правим всичко възможно за изграждане на такива съоръжения на пътя, които да ограничават развиването на такава скорост“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„България Еър“ ще оперира по международната линия София - Баку
„България Еър“ ще оперира по международната линия София - Баку
Без второ полувреме
Без второ полувреме