НОВИНИ

50 точки на Къри не стигнаха на Уориърс срещу Клипърс

точки къри стигнаха уориърс клипърс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:35, 16.03.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Голдън Стейт Уориърс инкасира поредно поражение като гост от началото на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като отстъпи на Ел Ей Клипърс със 126:134.

Шампионите бяха разочаровани в Лос Анджелис въпреки силния мач на звездата си Стеф Къри. Гардът избухна с 50 точки, при стрелба 20/28 за две точки и 8/14 от тройката, но усилията му се оказаха недостатъчни за успех на „воините“. 19 от пейката добави Джордан Пул, а Донте Дивинченцо и Клей Томпсън приключиха съответно с по 10 и 15 пункта.

За „ножиците“ над всички бе Кауай Ленърд, който се отчете с 30 точки, осем борби, пет асистенции и две кражби. 24 за победата добави Пол Джордж, а Ивица Зубац завърши с дабъл-дабъл – 19 точки и 16 борби. 15 пункта добави Ръсел Уестбрук, а от пейката съответно с по 16 и 17 точки допринесоха Ерик Гордън и Терънс Ман.

Клипърс са пети на Запад с баланс 37-33 след четвъртата си поредна победа в Лигата, докато Уориърс са на едно място по-назад с 36-34, като са загубили цели 27 от 34-те си мача извън Сан Франциско. В следващите си срещи Голдън Стейт гостува на Атланта Хоукс в петък вечер, докато Ел Ей посреща Орландо Меджик ден по-късно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лили Иванова с дарение на ПФК Левски
Лили Иванова с дарение на ПФК Левски
Гори покрив на производствено хале за обработка на облекла в Пловдив
Гори покрив на производствено хале за обработка на облекла в Пловдив