НОВИНИ

6-годишно момче е в болница след жесток побой от пастрока си

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 24.10.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Шестгодишно момче е прието в разградската болница след жесток побой от пастрока си. Детето и майка му живеели при обвинения в домашно насилие 48-годишен мъж в село Хърсово от месец и половина. Полицейски екип и служители на "Социално подпомгане" са извели майката и сина ѝ от рисковата среда.

Сигналът е подаден от кмета на селото близо седмица след побоя, а социалните и полицаите, отишли на място, били потресени от видяното. Наблюдаващият прокурор от териториалното поделение в Исперих утре трябва реши дали да задържи мъжа.

"Веднага взехме детенцето с майката. Тя, за наша радост, ни сътрудничи, съответно потвърди акта за насилие. Докато съжителят отричаше за нещо такова", посочи Бюлент Мехмед – директор на Дирекция "Социално подпомагане" – гр. Самуил.

Шестгодишното момче първоначално било настанено в дирекцията за социално подпомагане в град Самуил.

"То детето разказа повече от майка си. Разказа ни, че е удряно с ритници, с юмруци по главата, било е хвърляно в градината по земята, съответно вдигано във въздуха. Неща, които са много притеснителни".

Наш екип потърси заподозрения в къщата, в която живее, но никой не отвори. Проверихме и в дъскорезницата, където работи, но не бяхме допуснати. Жители на селото бяха изненадани и потресени от случая.

Очаква се детето да бъде изписано утре от разградската болница и временно настанено в приемно семейство, докато социалните служби преценят, че майка му е способна да се грижи за него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова се класира за втория кръг на турнир в Испания
Виктория Томова се класира за втория кръг на турнир в Испания
Променят движението по част от АМ "Хемус" и "Тракия" заради почистване на тунели
Променят движението по част от АМ "Хемус" и "Тракия" заради почистване на тунели