НОВИНИ

Адриан Андреев загуби в последния кръг на квалификациите на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:02, 12.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
адриан андреев играе малек джазири първия кръг основната схема форли
Слушай новината

Третата ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев не успя да стигне до основната схема на Australian Open, след като загуби от белгиеца Зизу Бергс в последния кръг на квалификациите.

Андреев бе далеч от най-добрата си игра и така и не намери отговор на силния сервис на своя съперник, което доведе и до поражение с 1:6, 2:6 за час и 11 минути игра.

Бергс пласира 7 аса за успеха си срещу само 3 за българина, а освен това белгиецът завърши и с по-добри показатели при спечелените точки от първи и втори сервис.

По този начин Зизу Бергс, който започна 2023 г. с разгромна загуба от третата ни ракета Димитър Кузманов по време на United Cup, за първи път в своята кариера си осигури място в основната схема в Мелбърн, като това е първият случай, в който той преминава успешно квалификациите на турнира от Големия шлем. През миналата година на Уимбълдън Бергс участва в основната схема с "уайлдкард".

В същото време Адриан Андреев може да извлече единствено позитиви от дебюта си в пресявките на Australian Open, където той записа победи срещу Франческо Маестрели и Юрий Родионов. За 21-годишния българин това бе и първо участие изобщо в турнир от Шлема.

За двата си успеха Андреев си заслужи и 16 точки за световната ранглиста, но тъй като преди година по това време българинът игра на полуфинал на Чалънджър във Форли, Италия се очаква той да загуби няколко позиции и да излезе от топ 200.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу стар познайник на старта на Australian Open
Григор Димитров срещу стар познайник на старта на Australian Open
Доц. Ангел Кунчев: Грипът сега е най-разпространен при децата, родителите да не подценяват ситуацията
Доц. Ангел Кунчев: Грипът сега е най-разпространен при децата, родителите да не подценяват ситуацията