НОВИНИ

Агресивни шофьори са задържани в Пловдив след ругатни и хвърляне на бутилки по магистралата

спецакция полицията сливен проверява шофьори алкохол наркотици
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 11.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Трима шофьори са задържани за проявена агресия и грубо погазване на правилата на движение, съобщиха от пловдивската полиция.

Вчера по обяд възникнал конфликт между двама мъже, които пътували с лек и товарен автомобил по магистрала „Тракия“ в посока София.

Според първоначалната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, след което единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка. Последвала ответна реакция, при която другият шофьор хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на превозното му средство. Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши.

В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата и с това са създали риск за собствения си и за живота на останалите участници в движението. След доклад в Районна прокуратура – Пловдив срещу мъжете – столичанин и жител на Ботевград, са започнати бързи производства, а те са задържани за едно денонощие.

Няколко часа по-късно жена се оплакала в полицията, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. „Кукленско шосе“ в Пловдив, непознат шофьор я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя. Със закани за физическа саморазправа мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала, след което потеглил в неизвестна посока. След запознаване с кадри от случилото се, разпространени в социалните мрежи , полицаите предприели незабавни оперативни и издирвателни действия. Още същата вечер в районното управление е отведен извършителят – пловдивчанин на 45 години, с криминална регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество. Срещу мъжа се води бързо производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще играе мачовете си на eвропейското първенство по волейбол за мъже под 20 г. в Гърция
България ще играе мачовете си на eвропейското първенство по волейбол за мъже под 20 г. в Гърция
Анас Маздрашки, Елизара Янева и Росица Денчева са на полуфинали на сингъл на турнира от категория J300 на ITF в Пловдив
Анас Маздрашки, Елизара Янева и Росица Денчева са на полуфинали на сингъл на турнира от категория J300 на ITF в Пловдив