НОВИНИ

Аквапаркът в Благоевград няма да работи и тази година

bnt avatar logo
от БНТ
06:47, 17.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

И тази година благоевградският аквапарк няма да отвори врати. Мястото се е превърнало в дом за жаби и патици, а причината е липса на инвеститор, който да го стопанисва и поддържа.

Аквапаркът е едно от любимите места за релакс на жителите на града и региона. Той е единственият по рода си воден атракцион с олимпийски размери в областния център. Има капацитета да побере над 1000 души, но в последните 5 години хора няма, защото е затворен.

"Близо вече 3 - 4 години не се отваря, няма от кого да се поддържа. Просто не поддържат както аквапарка, така и целия град, това е моето мнение. В началото имаше много посетители, но след това нямаше. Да се надяваме, всичко да е наред, пак да потръгне", заяви Силвия Върбева.

С решение на Общинския съвет е прекратена концесията с фирмата, която от няколко години не поддържа съоръжението. Със заповед на кмета е назначена специална комисия, която да оцени щетите, и на базата на този доклад местната власт ще реши какво да прави с мястото и за чия сметка ще бъде ремонтът.

"Трябва да видим на каква стойност е. Това, което ние предвиждаме да направим, е ремонт на водопровода за минерална вода. Трябва да видим каква сума ще е необходима и тогава ще преценим дали да бъде наш ангажимент или на новия концесионер", обясни зам.-кметът по строителството на Благоевград инж. Венелин Трошанов.

От общината допълниха, че са оптимисти, защото вече няма пречка следващата година съоръжението да бъде ремонтирано и да заработи. В противен случай аквапаркът ще се превърне в поредното изоставено на съдбата място в града.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реставрираха Преславското златно съкровище в Германия
Реставрираха Преславското златно съкровище в Германия
Двама са загинали при инцидента в синагога в Израел
Двама са загинали при инцидента в синагога в Израел