НОВИНИ

Алекс Лазаров на прага на дебют в топ 400 на световната ранглиста

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:57, 13.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
алекс лазаров прага дебют топ 400 световната ранглиста
Слушай новината

Четвъртата ракета на България Александър Лазаров прави прогрес от осем позиции в световната ранглиста и от днес се намира под №405 в подреждането, което е нов личен рекорд за 24-годишния тенисист.

Лазаров направи силни последни седмици, достигайки първите си два 1/4-финала на турнири от сериите Чалънджър в Манама и Анталия, което му позволи да се доближи максимално до дебют в топ 400 на ранглистата.

През този сезон, роденият в Маями тенисист, направи скок от близо 140 места, след като започна година под №544. За този прогрес помогна и титлата от Фючърс надпреварата в Телави, Грузия, както и финалът в турнира от същата верига в Скопие.

Междувременно, първите две ракети на България Григор Димитров и Димитър Кузманов запазват своите позиции в подреждането, като се намират съответно на 28-мо и 184-то място. В момента и двамата се подготвят за старта на новия сезон в Австралия.

На върха в ранглистата промени логично няма, след като сезонът за най-добрите отдавна приключи и лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Александър Зверев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поддаде мостът към благоевградското село Покровник, движението е спряно
Поддаде мостът към благоевградското село Покровник, движението е спряно
Тежка катастрофа на АМ "Тракия", загинал е шофьор на тир
Тежка катастрофа на АМ "Тракия", загинал е шофьор на тир