НОВИНИ

Александър Томаш: За терена – 2024-та година е

Новият наставник на Спартак Варна беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол.

александър томаш
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:34, 22.07.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Завърналият се в елита отбор на Спартак Варна започна първенството с успех с 2:0 над Хебър, като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов.

Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как все още селекцията му е далече от завършен вид.

"Първо искам да поздравя футболистите си, да поздравя и публиката. За терена – 2024-та година е. Мъчим футбола. Важна победа за нас, извоювана. Мисля, че се опитахме. Вижда се, че сме далече от желаното. Опитахме на етапа, на който се намираме, да се противопоставим и да играем футбол. А червеният картон само ни попречи", започна специалистът.

"Само на полувремето им казах на футболистите, че от тук нататък ще ни става по-трудно, защото човек, който е опрян до стената, може само метално да се вдигне, защото няма какво да губи, обясни той за разговора на почивката в съблекалнята.

"Аз освен, че карам футболистите да са адаптивни, и аз съм адаптивен. Аз преценявам с какви футболисти разполагам в момента. Ние, откакто сме започнали преди месец, не знам колко хора прегледахме и какви нереални суми искат. Явно на собственика ни му се носи име, че парите се ринат с лопата в Спартак Варна. И аз прецених, и с него говорихме, и с моя щаб, че за да изградим това нещо – стил и начин на игра, първото нещо е да стабилизираме Спартак Варна. Вижда се, че ни трябват футболисти, виждате днес влиза Матео, 18-годишен. Искахме млади, български играчи, но те искат нереални заплати. Но ние сме далече от истината – тепърва изграждаме отбор. И сега търсим хора на предни позиции, особено. Почти на всяка позиция ще вземем човек, но правилния, точния, който хем ще вдигне нивото, стила и начина на игра, хем в бъдеще от него собственикът ще има някаква възвръщаемост", разясни Александър Томаш.

Следващата среща за Спартак Варна e ново гостуване – в неделя, 28-ти юли, на ЦСКА 1948. Специалистът заяви, че и останалите от Втора лига играчи са показали сериозно ниво и им благодари.

"Всеки един футболист може да се подобри. Хората в съблекалнята ми вярват и всеки един се старае. Нямам забележки откъм тренировъчен процес, всеки се старае и дава максимума от себе си. И това им казах – благодарение на тях взехме тази победа, завърши старши треньорът на Спартак Варна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Торонто освободи Александър Везенков
Официално: Торонто освободи Александър Везенков