НОВИНИ

Александър Везенков: Дойдох да спечеля всички титли

Завърнах се да започна нещо ново, подчерта българският национал, който е под пара с екипа на гърците

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:27, 16.09.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Александър Везенков: Дойдох да спечеля всички титли
Снимка: Olympiacos B.C./Facebook
Слушай новината

Александър Везенков и Олимпиакос се поздравиха с първото място на приятелския турнир в Крит. Българинът и неговите съотборници матираха Фенербахче във финала след 73:70. Крилото не изневери на стила си и именно във финалните акорди бе сред главните герои за гърците.

Българският национал остави на сметката си 15 точки, 6 борби и 1 асистенция за 27 минути престой на паркета. След финалния мач Везенков отбеляза, че се е завърнал в редиците на „червено-белите“ да започне нещо ново.

Извинение към съдията и публиката. Трябва да даваме пример, изгубих контрол, не трябва да се случва отново. Това не е в мой стил. Отсъждането в края беше правилно, а ако е било грешно, не трябваше да реагираме по този начин. Фенербахче е много труден съперник, знам, че ще играем с този отбор още в първия кръг от Евролигата. Това е трудна битка, не играхме добре. Нямаме извинения,искаме да спечелим трофея в този турнир и трябва да сме готови по най-бързия начин", започна той.

„В защита не започнахме добре, но след това играхме силно от физическа гледна точка и удържахме Фенербахче до 70 точки. Трябва да работим върху нападението. Имаме много талантливи играчи, нещата трябва да се получат. Трябва да с намерим ролите, най-важно е отборът да побеждава, допълни роденият в Никозия играч.

Той говори и за целите при своето завръщане в тима от Пирея.

Искаме да играем правилен и печелиш баскетбол. Имаме много решения в офанзивен план, но и двама контузени високи играчи, които са сред най-добрите в Европа. Трябва да се превърнем в отбор.

Това, което се случи преди две години, си остава там. Не съм се завърнал да довърша нещо, а да започна нещо ново. Дойдох да спечеля всички титли. Ще се опитам да дам всичко от себе си, извинявам се отново“, завърши Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Как продължава подготовката за изборите през октомври
НА ЖИВО: Как продължава подготовката за изборите през октомври
860 затворници влизат в класната стая през новата учебна година
860 затворници влизат в класната стая през новата учебна година