НОВИНИ

Александър Везенков: Феновете на Сакраменто могат да очакват да се раздавам на 100%

Александър Везенков Монти МакНеър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:11, 28.09.2023
Чете се за: 05:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Новотопопълнение на Сакраменто Кингс Александър Везенков бе гост в рубриката „Един на един“ в интернет платформата YouTube, водена от мениджъра „социални мрежи“ на клуба Джонатан Брадли и говори за очакванията си за новия сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА).

"Поздравявам всички фенове на Сакраменто и очаквам с нетърпение да ги видя. Наистина е приятно да съм в Сакраменто, защото идвам в печеливш тим. В кариерата и живота ми винаги обичам да побеждавам и да се състезавам. За мен е чест да съм в този тим и да дам най-доброто от себе си", започна най-добрият български баскетболист.

Той бе попитан за отношенията си с хората от ръководството и треньорския екип.

"Все едно съм познавал всички през целия си живот, защото много от тях идваха в Гърция през последната година. Беше много полезно, че идваха толкова пъти и наистина го оценявам. Разбирам, че играта в Националната баскетболна асоциация е напълно различна от тази в Европа, но аз идвам тук готов. Вече съм на 28 години и ще използвам опита си и от каквото има нужда отборът, за да побеждава. Ако треньорът иска от мен дадено нещо, аз ще опитам да го направя и това е. Разбира се, ролята ми в Европа беше различна, напълно го разбирам. Ще го кажа отново - искам да помагам на тима да побеждава. Всичко тук е по-бързо, скоростта е по-високо, има повече талантливи играчи, по-атлетични, но аз вярвам в себе си и в работната си етика. Ще правя това, което правя цял живот и което правя най-добре", коментира Александър Везенков.

Той разказа и за баща си Сашо Везенков.

"Бях на 3 години, когато баща ми ме водеше в залата с него, за да видя какво представлява баскетболът. Той е моят модел на подражание. Винаги ме кара да бъда по-добър играч, никога не е напълно доволен, но това също ми помага. Без него нищо нямаше да бъде същото. Мисля, че той беше много горд от преминаването в Кингс. Вярвам, че за един баща е нещо уникално да види детето си да играе в НБА. Може би беше по-щастлив от мен. Израснал съм, гледайки мачове от НБА, така че разбира се познавам отбора, в който са били играчи като Владе Дивац, Педжа Стоякович, Крис Уебър, Майк Биби, Дъг Кристи. Имаше и трудни години, но през миналия сезон отборът се справи много добре. Исках да съм подготвен за следващата година, така че да знам доста за сегашния отбор", каза Везенков, когато бе попитан за познанията си за Кингс.

Българинът посочи и играчи, на които се е възхищавал.

"Винаги съм харесвал Дирк Новицки заради стила му, а и да кажем заради лоялността му към отбора и заради това, което направи, за да стане шампион. Може би като модел на подражание. Също харесвам и Пау Гасол. Повече европейци, но все пак аз идвам от Европа и се опитвам да гледам повече от тях. Мисля, че моят стил пасва перфектно на стила на отбора и затова клубът ме привлече тук. Видях как тимът играе през миналия сезон – със скорост, енергия и агресия и съм готов да се състезавам. Целите ми са да имам активна роля в ротацията на Кингс, да помагам на отбора по всякакъв начин. Знам, че първите месеци ще бъдат трудни, като във всяко ново нещо, но видях от първия ден, че всички – съотборниците и ръководството ще ми помагат да се приспособя бързо. Благословен съм да съм тук. Очаквам с нетърпение да играя срещу Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт. Разбира се, да играеш срещу ЛеБрон Джеймс е нещо различно", заяви още българският национал.

Везенков разкри и хобитата си.

"Обичам да гледам филми – да ходя на кино или да гледам филми вкъщи, обичам да излизам на вечери с приятели, разхождам се доста из града и като цяло това е. Гледам и други спортове като тенис и футбол. Никога не съм гледал американски футбол, но може би сега ще трябва. На феновете на Сакраменто ще кажа, че могат да очакват от мен да се раздавам на 100 процента във всеки мач. Знам, че те обичат отбора и през миналия сезон залата беше пълна, така че очаквам същото и тази година", завърши Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Мета" пуска очила и слушалки с изкуствен интелект
"Мета" пуска очила и слушалки с изкуствен интелект
Почина литературният критик Светлозар Игов
Почина литературният критик Светлозар Игов