НОВИНИ

Александър Везенков за наградата "Спортен Икар": Благодаря на всички българи, които вярват в мен

Александър Везенков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 15.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, след като получи приза "Спортен Икар" за 2022 година на Фондация "Български спорт".

"Спортен Икар" за 2022 година. Благодаря на Фондация "Български спорт" за признанието и на всички българи, които вярват в мен. Усещам подкрепата Ви, където и да съм! Тя е най-голямата ми мотивация!", написа Везенков в профила си във Фейсбук.

Той не присъства на церемонията, тъй като тази вечер има мач със своя тим Олимпиакос в Евролигата по баскетбол за мъже. Наградата му получи президентът на БФБаскетбол Георги Глушков лично от министър Весела Лечева.

2022 година е една от най-добрите в кариерата на Александър Везенков до момента. Той е избиран за МВП в почти всеки мач, в който играе, а вече два пъти беше и играч на месеца в Евролигата. От турнира определиха изявите на българина като "едно от най-доминиращите представяния в началото на сезона".

С Олимпиакос в Евролигата влезе в идеалния отбор на турнира за сезон 2021/2022 и изведе клуба до Финалната четворка. В календарната година вече има шест отличия за МВП на кръга.

Доминацията му в Гърция също е доста голяма - шампионска титла, Купа на Гърция и Суперкупа. Везенков бе избран за Най-полезен състезател в гръцкото първенство и влезе в идеалния отбор на шампионата. Той получи и призовете за "Най-прогресиращ играч" и "Най-популярен баскетболист" в Гърция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фернандо Сантош вече не е селекционер на Португалия
Фернандо Сантош вече не е селекционер на Португалия
Георги Свиленски: С условия ПП и ДБ няма как да намерят подкрепа
Георги Свиленски: С условия ПП и ДБ няма как да намерят подкрепа