НОВИНИ

Александър Везенков: Загубата боли, никой не помни какво си направил, ако не спечелиш

александър везенков загубата боли никой помни направил спечелиш
bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 21.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската баскетболна звезда на Олимпиакос Александър Везенков видимо говореше трудно след драматичната загуба на неговия тим с 78:79 от Реал Мадрид във финала на Евролигата, която лиши гръцкия тим от първи триумф в надпреварата след 10-годишна пауза.

Везенков изигра страхотен мач за "червено-белите", изравнявайки рекорда на Шейн Ларкин за най-много точки във финал - 29, но в крайна сметка дори това не стигна на неговия гранда от Пирея.

"Нямахме добри нападения и изпуснахме лесни кошове. Позволихме два коша и една тройка, но това са опитни играчи. Някои може да кажат, че това са много трудни стрелби, но за тях не са. Боли, боли. Мога да кажа, че съм горд от моя отбор. Трябва някак си да се съберем, макар че знам, че е трудно. Все пак трябва да завършим финала подобаващо", започна българинът.

"Никой не помни какво си направил, освен ако не спечелиш, така че моите индивидуални постижения не ме интересуват", допълни тъжният Везенков.

Накрая спортист №1 на България за 2022 година се обърна към всички деца в България, за да им благодари, че са започнали да се интересуват от баскетбол и заяви, че ако дори едно от тях започне да се занимава със спорта, то това би било успех.

"Благодаря на всички деца в България, че почнаха да гледат баскетбол и че са в залата. Ако може да вдъхновим дори едно дете да играе баскетбол, ще сме си свършили работата", завърши Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медведев мина и през Руне, за да грабне първи трофей на клей в кариерата си
Медведев мина и през Руне, за да грабне първи трофей на клей в кариерата си
Левски с класика срещу Локомотив Пд
Левски с класика срещу Локомотив Пд