НОВИНИ

Американка спря Виктория Томова в Индиън Уелс

Виктория Томова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:28, 10.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България при жените Виктория Томова (№111 в света) не успя да постигне трета поредна победа и отпадна в първия кръг на турнира в Индиън Уелс.

27-годишната софиянка, която започна участието си в Калифорния от квалификациите, отстъпи пред получилата "уайлд кард" американка Клеър Лю (№87) с 6:7 (2), 4:6.

При дебюта си в основната схема на класиката в Рая на тениса Виктория Томова не съумя да се възползва от множество шансове, до които стигна в първата част. Българката откри двубоя с пробив в подаването на съперничката си и го затвърди за 2:0, а след това имаше аванс и от 3:1. В шестия гейм Томова допусна рибрейк, но в деветия отново проби и при 5:4 сервираше за сета.

Най-добрата ни тенисистка поведе с 30:0, но позволи на Лю да стигне до пълен обрат и взе още само една точка в гейма. В последвалия тайбрек Вики направи няколко непредизвикани грешки, довели до три минипробива в сервиса ѝ.

Във втората част двете си размениха по един ранен пробив, след което представителката на САЩ поведе с 4:2. Томова върна и втория брейк и изравни при 4:4, но веднага допусна нов пробив и този път противничката ѝ се възползва, затваряйки двубоя с гейм на нула.

Във втория кръг Клеър Лю ще играе срещу поставената под №16 своя сънародничка Кори Гоф, по право почивала на старта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бесарабска българка търси помощ, за да стигне до България с онкоболния си баща
Бесарабска българка търси помощ, за да стигне до България с онкоболния си баща
Поредна тежка нощ в Украйна - масиран въздушен обстрел на област Суми
Поредна тежка нощ в Украйна - масиран въздушен обстрел на област Суми