НОВИНИ

Андреа Пирло: По-приятно е да вдигаш купи като треньор

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:42, 21.01.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
андреа пирло приятно вдигаш купи треньор

Наставникът на Юветус изрази задоволството си след триумфа за Суперкупата на Италия с 2:0 срещу Наполи, което донесе на бившия футболист първи трофей в неговата треньорска кариера.

Самият Пирло дори сподели, че се е почувствал по-приятно при вдигането на купата снощи в сравнение с всичките му спечелени трофеи като футболист.

„Радостта ми е голяма. Усещането да печелиш като треньор е различно. Мисля, че дори е по-приятно от това да вдигаш купи като футболист, защото сега водя един велик клуб, с огромна история. Прекрасен миг", сподели Пирло след мача."

Наставникът подчерта, че победата идва във важен момент, след като отборът е трябвало да понесе тежки упреци след поражението от Интер през уикенда в Серия "А". По думи на Пирло всички критики за неговите момчета са били незаслужени.

„С Дженаро Гатузо сме приятели, но и двамата бяхме твърде концентрирани, за да си разменяме шеги край тъчлинията. Разочарован съм за него, но пък се радвам за себе си. Предвид всичко, което направихме от началото на сезона, критиките след загубата от Интер бяха прекалено много и незаслужени.

Затова съм още по-доволен, че днес победихме. Свикнал съм, че медиите могат да те издигнат на върха и след това да те сринат. И като футболист съм имал върхове и спадове. Зад гърба ми стои много сериозен клуб и мога да работя спокойно. Резултатите ще говорят за мен", каза още Пирло.

Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо също бе много щастлив от триумфа и изрази надежда, че този успех ще вдъхне допълнително самочувствие на тима.

„Много сме радостни. Беше трудно, особено предвид тежкия терен, но си свършихме работата. Показахме съвсем различна нагласа в сравнение с мача срещу Интер. Тогава играхме зле, но това вече е в миналото. Трофеят е важен за нас, надяваме се той да ни донесе допълнително самочувствие и увереност“, каза Кристиано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо стана голмайстор № 1 в историята на футбола
Роналдо стана голмайстор № 1 в историята на футбола
Протестна инсталация от 2000 пластмасови бутилки пред МОСВ
Протестна инсталация от 2000 пластмасови бутилки пред МОСВ