НОВИНИ

Андреев и Кузманов с нови върхови класирания в ранглистата, Григор остава 17-ти

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 10.05.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Тенис
андреев кузманов върхови класирания ранглистата григор остава

Адриан Андреев и Димитър Кузманов регистрираха прогрес в световната ранглиста и от днес вече заемат рекордни за тях позиции в нея.

Мико се изкачва с три позиции до №239, благодарение на достигането до 2-ия кръг на Чалънджъра в Биела, Италия. За съжаление обаче, вчера Кузманов загуби в квалификациите на турнир от същата категория в Загреб.

Адриан Андреев пък може и да загуби финала в Анталия, но въпреки това от днес вече е 375-ти в ранглистата, което е и нов рекорд за него. Само след седмица той ще се изкачи още повече в подреждането, след като му бъдат прибавени и точките за достигането му до сблъсъка за трофея в Анталия. Междувременно след два дни, на 12 май, родният тенис талант ще отпразнува своя 20-ти рожден ден.

В края на седмицата рожден ден има и нашата първа ракета - Григор Димитров. Хасковлията запазва засега 17-та си позиция в световната ранглиста само няколко дни преди да отпразнува своята 30-та годишнина.

На върха в подреждането остава Новак Джокович, следван от Данил Медведев, който отново изпревари Рафаел Надал в битката за това кой да бъде №2 в света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес стартира имунизирането на лица, записани в електронния портал с РНК ваксина
От днес стартира имунизирането на лица, записани в електронния портал с РНК ваксина
Квалификант застава на пътя на Григор Димитров в Рим
Квалификант застава на пътя на Григор Димитров в Рим