НОВИНИ

Ангел Петричев: Игор Пластун не е в групата по чисто спортно-технически причини

ангел петричев игор пластун групата чисто спортно технически причини
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:38, 11.01.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че украинският защитник Игор Пластун не е в групата на тима по чисто спортно-технически причини. Според него, заминаващите днес футболисти са групата, която иска треньора.

Докато самият Дерменджиев заяви малко по-рано на Летище София, че решението за бъдещето на Пластун е взето много преди той да се завърне на треньорския пост в клуба. 33-годишният украински централен бранител кара своята пета година в клуба, а в доста мачове носеше и капитанската лента.

"Причините за отсъствието на защитника Игор Пластун от групата, която заминава за Турция, са чисто спортно-технически. Това е групата, която иска треньора. Това е отговорът. Отношенията ни са нормални, има интерес към него. Как ще се развият нещата, е Божа работа. И аз чух такива слухове, че може да подсили ЦСКА. Но към момента няма оферта от ЦСКА в офиса на Лудогорец. Ако постъпи такава, ще я разгледаме", обясни Петричев.

По отношение на евентуални трансфери в клуба, Петричев каза, че клубът "няма да прави входящи трансфери на всяка цена".

"Футболистите, с които в момента разполагаме, са доказали своите качества. Разбира се, ако има нещо, което се появи и интересно на пазара, ще реагираме. Но това е основната група и на нея ще разчитаме. Ако има нещо конкретно знаете, че ще ви уведомим веднага. Не обичаме да говорим за нашите планове, когато не са реализирани, а са в зародиш. Сега няма нещо, което да ви съобщим официално. Треньорът харесва футболистите, с които разполага и няма да правим сериозна селекция тази зима", заяви изпълнителният директор на Лудогорец.

Според информации в медиите, националът Доминик Янков ще напусне клуба. За него се писа, че има интерес от турския Гьозтепе, където треньор е Станимир Стоилов, както и от Ботев Пд. Оказва се обаче, че има вътрешен проблем и за такъв загатна Георги Дерменджиев. Но Петричев смята, че такъв няма.

"Доминик Янков е един от големите таланти в българския футбол в момента. Както знаете, той е от доста години в Лудогорец. Момчето е дало немалко за клуба, ние се гордеем с неговото развитие. Ако има неща, които да коригира, сега е времето в подготвителния лагер. И тези корекции, той трябва да ги направи. Аз не виждам проблем с него, каза още изпълнителният директор на "орлите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 с позиция относно пропадналия мач с У Крайова
ЦСКА 1948 с позиция относно пропадналия мач с У Крайова
КС: Новоизбраните конституционни съдии няма да получат цял мандат
КС: Новоизбраните конституционни съдии няма да получат цял мандат