НОВИНИ

Арестуваха банкова касиерка в Пловдив, присвоила над 144 000 лева

икономиката българия забави доклад световната банка
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Димитър Димитров
19:30, 20.06.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Служителка на банка в Пловдив е била задържана за присвояване на 144 200 лева. Досъдебно производство по случая е образувано на 30 май по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен одит и е установено длъжностно присвояване в особено големи размери.

Днес Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 52-годишна жена за това, че в Пловдив от началото на 2020 г. до 18 април 2024 г., в качеството си на длъжностно лице – касиер, присвоила чужди пари.

До момента по делото са разпитани множество свидетели и след предварително разрешение от Районния съд в Пловдив, по искане на наблюдаващия прокурор, е извършено претърсване и изземване в жилището на банковата служителка. Там на място са установени режещо устройство тип "гилотина", както и зелена хартия за окомплектоване на купюри с банкноти, наподобяващи такива от по 100 лв., които са спомогнали на жената да направи т.нар. "кукла", т.е. вместо в банковата каса, парите са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е целяла да замаскира извършеното от нея престъпно деяние.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5000 лева. Извършват се действия по разследването. Касиерката е възстановила на банката част от парите - 20 000 лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандалът в "Митниците": Един от обвиняемите може да излезе под домашен арест
Скандалът в "Митниците": Един от обвиняемите може да излезе под домашен арест
Седма загуба за България в Лигата на нациите при мъжете
Седма загуба за България в Лигата на нациите при мъжете