НОВИНИ

Арсенал потрепери срещу десет от Лийдс, но взе своето

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:53, 08.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
арсенал потрепери десет лийдс взе своето
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Арсенал прибави ценни три точки в борбата си за място в Шампионската лига, след като надигра с 2:1 у дома борещия се за оцеляване Лийдс.

На своя "Емиратс" "артилеристите" стартираха ударно и поведоха с два гола още до 10-та минута, като автор и на двете попадения стана младият Еди Нкетия.

Ситуацията за гостите пък стана кошмарна в 27-та минута, когато Люк Ейлинг беше изгонен с директен червен картон за опасно влизане в краката на Габриел Мартинели.

Макар и с човек по-малко, футболистите на Джеси Марш се опитаха да измъкнат нещо от този двубой след почивката и в 66-та минута Диего Йоренте намали резултата след центриране от ъглов удар, при което Жуниор Фирпо отклони топката към испанския си съотборник.

В оставащото време "белите" поставиха под напрежение тима на Арсенал, но в крайна сметка не успяха да стигнат до втори гол и трябваше да преглътнат загубата.

Успехът отново възстанови аванса на Арсенал от четири точки пред градския съперник Тотнъм в битката за четвъртото място преди дербито между двата тима идния четвъртък.

Поражението пък, наред с успеха на Евертън с 2:1 като гост на Лестър, изпрати Лийдс в зоната на изпадащите, като "белите" са 18-ти с 34 точки, колкото има и 17-ят Бърнли при три оставащи мач до края на кампанията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 декара борова гора горят край Добринище
100 декара борова гора горят край Добринище
Хамид Хамид, ДПС: Кабинетът удобно се скри зад Народното събрание за решението за военната помощ
Хамид Хамид, ДПС: Кабинетът удобно се скри зад Народното събрание за решението за военната помощ