НОВИНИ

Артета: Искаме да последваме примера на Ливърпул

bnt avatar logo
Източник: БГНЕС
13:14, 15.07.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Футбол

Мениджърът на Арсенал предпочита отборът му постепенно да се изкачи до върха, точно като един от най-големите си конкуренти - Ливърпул

Въпреки че в първия си сезон Юрген Клоп успя да класира Ливърпул на 8-та позиция във Висшата лига, през следващите четири кампании отборът на германеца винаги завършваше първенството в Топ 4 и дори успя да го спечели, след като триумфира и в Шампионска лига.

Наблюдавайки развититето на "мърсисайдци", Микел Артета заяви, че клубът от северен Лондон със сигурност трябва да последва примера на Шампионите и със собствени средства да изгради състав, който да може да спечели всеки трофей: "Това, което те постигнаха, е феноменално. Отне им известно време да изградят отново състава и създаването на нова култура и философия, както и план за игра, който пасва на треньора. Те действаха много умно на трансферния пазар и се подсилиха в абсолютно всяка зона на терена според нуждите си. Контекстът сега е различен в сравнение с преди 4-5 години – сега шансовете за изграждане на един отбор са лимитирани, но със сигурност ние трябва да вземем пример от тях. Нашият път до върха обаче трябва да бъде със собствени ресурси, трябва да намерим начин да стигнем до него".

Наставникът на "артилеристите" направи и коментар относно стила на игра на Ливърпул: "Ако погледнете към последните им мачове и съставите, с които стартират, те определено са мотивирани да печелят всеки един двубой. Резултатът срещу Сити и загубата с 0:4 можеше да бъде различен – не може да поставите под въпрос енергията и желанието им за победа".

Днес Ливърпул гостува на Арсенал в мач от 36-я кръг на английската Висша лига, а на 18 юли отборът на Артета ще се изправи срещу Манчестър Сити в полуфиналната фаза на ФА Къп. Наставникът на "топчиите" заяви, че ще разчита на най-добрите си играчи и в двата двубоя: "Смятам, че трябва да набираме постепенно инерция, затова всеки мач е важен. Ще видим какво е състоянието на играчите, защото много от тях имат сериозни игрови минути зад гърба си, и сега имаме мачове на всеки два дни и половина. Но ние със сигурност ще излезем с най-силния възможен състав както срещу Ливърпул, така и в събота".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежко ПТП с четирима ранени в Разград. Тир отне предимство и помля кола
Тежко ПТП с четирима ранени в Разград. Тир отне предимство и помля кола
И Пловдив ще си има Детска болница. Премиерът Борисов я обеща
И Пловдив ще си има Детска болница. Премиерът Борисов я обеща