НОВИНИ

Асен Василев: С ГЕРБ в този състав не мисля, че можем да работим

асен василев герб състав мисля можем работим
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
17:18, 09.07.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев коментира казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с осигуряване на трима депутати, за да бъде изпълнен мандатът на "Продължаваме промяната".

"Нашият отговор е, че видяхме последните 12 години управление на ГЕРБ до къде доведоха страната. Най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС. Окрадена държава и честно казано, с ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичкото, което са причинили на българския народ последните 12 години, не мисля, че можем да работим".

По думите на Асен Василев, парламентарното време е необходимо, за да се приемат важни законопроекти.

"Парламентарното време е много добре да се даде. 4 от законопроектите са вече в парламента. Един от тях е законопроекта за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост, други 13 законопроекта има, които са или в МС, или на последна фаза на обществено обсъждане. Така че те също, най-вероятно, ще могат да влязат в парламента в този период. Но, така или иначе има 4 законопроекта по Плана за възстановяване и единият от тях е законопроекта за КПКОНПИ, парламентът ще е добре да започне с тях. Силно се надявам да се прояви отговорност от страна на депутатите, но това наистина, по-скоро е въпрос на лидерите на парламентарни групи".

Асен Василев, министърът на културата в оставка и депутати участват в двудневен форум "Развитие-Регион Родопи" в община Баните, чиято цел е искане да поставим началото на цялостна стратегия за Родопите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По пътя към морето: 10 лв. по-евтино от София до Варна
По пътя към морето: 10 лв. по-евтино от София до Варна
ФИБА отличи представянето на Александър Везенков срещу Литва
ФИБА отличи представянето на Александър Везенков срещу Литва