НОВИНИ

ATP излезе със становище за отмяната на визата за Новак Джокович

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 16.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

От Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) публикуваха изявление по повод депортирането на Новак Джокович от Австралия и невъзможността да участва на първия за годината турнир от Големия шлем – Autsralian Open.

“Днешното решение да остане в сила отмяната на австралийската виза на Новак Джокович сложи край на поредица от неприятни събития. В крайна сметка решенията на местните органи по въпроси на общественото здраве трябва да се спазват. Ще ни трябва повече време, за да анализираме фактите и да се поучим от тази ситуация“, се казва в съобщението, публикувано на сайт на ATP.

„Независимо от случилото се, Новак е един от най-великите шампиони в историята и неговото отсъствие ще е голяма загуба за Australian Open. Знаем колко бурни бяха последните дни за Новак Джокович и колко много искаше да защити титлата си в Мелбърн. Пожелаваме му всичко най-добро и с нетърпение очакваме скорошното му завръщане на корта. ATP продължава силно да препоръчва на всички тенисисти да се ваксинират“, се казва в изявлението.

Тричленен състав на съда отхвърли жалбата на тенисиста срещу решението на правителството да отмени визата му с мотива, че отказът му да бъде ваксиниран срещу COVID-19 го прави заплаха за общественото здраве.

Новак Джокович ще напусне Австралия още тази вечер в 22.30 часа (местно време) с полет за Дубай.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович излетя от Австралия към Дубай
Новак Джокович излетя от Австралия към Дубай
На живо от Белград: Реакцията на сръбските власти след новината за депортирането на Джокович
На живо от Белград: Реакцията на сръбските власти след новината за депортирането на Джокович