НОВИНИ

Аякс: Състоянието на Ван дер Сар е стабилно, но тревожно

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:37, 08.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
аякс състоянието ван дер сар стабилно тревожно
Снимка:
Слушай новината

Състоянието на нидерландския страж Едвин ван дер Сар е стабилно, но все пак тревожно, съобщиха от бившия клуб на футболиста Аякс.

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че бившият вратар е бил приет в болница, след като е получил мозъчен кръвоизлив и веднага е бил вкаран в интензивното отделение на лечебното заведение.

От Аякс разкриха, че състоянието на 52-годишният бивш национал на Нидерландия остава стабилно, като информацията е от името на неговата съпруга Анемари. Амстердамският клуб изказа благодарностите си и към всички хора, които са изпратили съобщения в подкрепа на Ван дер Сар.

"Едвин ван дер Сар ще остане в интензивно отделение. Състоянието му е стабилно, но все пак тревожно. Аякс споделя тази информация от името на съпругата му Анемари. Семейство Ван дер Сар, заедно с Аякс изразява благодарност и е дълбоко трогнато от множеството съобщения на подкрепа", се казва в съобщението на Аякс.

Едвин ван дер Сар е двукратен победител в Шампионската лига – по веднъж с Аякс и Манчестър Юнайтед съответно през 1995 и 2008. Той е и четирикратен шампион на страната в Нидерландия и Англия с двата отбора. За националния отбор на Нидерландия той има изиграни цели 130 мача, като е участвал на шест големи първенства.

За последно 52-годишният бивш футболист работи като изпълнителен директор в Аякс, но се оттегли от поста през май тази година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха пътя Бургас-Созопол заради инцидент с камион с кран
Затвориха пътя Бургас-Созопол заради инцидент с камион с кран
Колони от автомобили на "Маказа" на път към Гърция
Колони от автомобили на "Маказа" на път към Гърция