НОВИНИ

Аякс върна пари на феновете за билети след позорното си отпадане за Купата

Амстердамският клуб беше елиминиран още във фазата на 1/16-финалите след поражение с 2:3 от аматьорския Еркулес, който се подвизава в четвъртото ниво на футбола в Нидерландия

аякс върна пари феновете билети позорното отпадане купата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:42, 23.12.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Аякс върна парите за билети на феновете си след унизителната загуба с 2:3 от аматьорския Еркулес в мач от 1/16 за Купата на Нидерландия по футбол.

С този си ход от амстердамския клуб поднесоха своите извинения към привържениците за слабото представяне на тима във въпросния двубой, макар управляващите фактори в клуба да осъзнават, че "това обезщетение няма да изтрие спомените от тази болезнена вечер"

"Несъмнено приехте болезнено слабото представяне на нашия отбор в мача с Еркулес. Споделяме тази болка и много се срамуваме. Беше решено всички фенове на гостите, които са закупили билети, да им бъдат възстановени сумите. Това обезщетение няма да изтрие спомените от тази болезнена вечер, но беше невъзможно да не направим нищо“, се казва в изявлението на Аякс.

В становището на 4-кратните европейски шампиони се отбелязва още, че клубът е изпратил писма до 325 фенове с обещание да възстанови цената на билетите.

Загубата от Еркулес всъщност сложи и точка на есенния полусезон за Аякс, в който въпреки кошмарното си начало амстердамци постепенно намериха ритъма си в Ередивизи и ще зимуват на 5-ата позиция в подреждането с актив 25 точки, изоставайки обаче на цели 23 от лидера ПСЖ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с автобус на градския транспорт в София
Катастрофа с автобус на градския транспорт в София
Футболистите на Рома са готови да приветстват Леонардо Бонучи в редиците си
Футболистите на Рома са готови да приветстват Леонардо Бонучи в редиците си