НОВИНИ

БАБХ затвори популярно крайпътно заведение в София

бабх затвори популярно крайпътно заведение софия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:51, 22.08.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

След поредица груби нарушения Българската агенция по храните затвори завинаги популярно крайпътно заведение на входа на София и го заличи от регистрите си.

Лоша хигиена и продукти без етикет и ясен произход. Заради такъв тип нарушения заведението за хранене е затваряно временно неколкократно досега и въпреки, че е за кратко и собственикът е отстранявал нередностите, всяка следваща проверка доказва същите проблеми.

Проверките са правени по сигнали, налагани са финансови санкции. Става въпрос за два търговски обекта на входа на столицата от автомагистрала „Хемус“, които от днес вече не фигурират в официалния регистър на Агенцията по храните.

За унищожаване са насочени 200 килограма хранителни продукти. Ако собственикът на заведението-системен нарушител, иска отново да отвори обектите си, ще трябва да измине отново сложния административен път по регистрация на обект за обществено хранене, уточняват от БАБХ.

Случаят ще бъде предаден на прокуратурата, а Агенцията напомня, че при съмнения за нередности в обекти за хранене гражданите могат да сигнализират на горещия телефон 0700 122 99.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха българин с коронавирус, избягал от болницата в Солун
Задържаха българин с коронавирус, избягал от болницата в Солун
Общинската болница в Пловдив за първи път на печалба от 10 години
Общинската болница в Пловдив за първи път на печалба от 10 години