НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) излизат в "Дер Класикер", който може да реши съдбата на титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 23.04.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
байерн мюнхен борусия дортмунд излизат дер класикер реши съдбата титлата
Слушай новината

Отборите на Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) излизат тази вечер на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен в 133-ото издание на "Дер Класикер".

При успех на "баварците" те ще си гарантират десетата поредна титла в Бундеслигата, докато вестфалци ще се стремят към трите точки, за да съхранят шансовете си за "Сребърната салатиера".

Преди двубоя и двамата наставници Юлиан Нагелсман и Марко Розе се обединиха именно около огромният залог, който тази среща крие за спечелването на шампионата, като треньорът на мюнхенци заяви, че няма търпение да вдигне титлата със своя тим, което би било негов първи голям триумф в неговата кариера, ако не броим спечелването на Суперкупата миналия август.

"Краят на сезона е време за оценки. Не смятам радикално да променям стила си. През следващата кампания ще се опитаме да доразвием това, което не се получава достатъчно добре, и да съхраним силните си страни. Знам, че в Мюнхен титлата в Бундеслигата се приема за нещо нормално. Аз обаче съм много радостен и чакам с нетърпение да вдигна трофея. Надявам се играчите да изпитват същите емоции", сподели Нагелсман.

От друга страна неговият колега край тъчлинията Марко Розе заяви ясната си позиция, че Борусия (Дортмунд) ще се опита всячески да не допусне Байерн (Мюнхен) да триумфира в шампионата още тази вечер.

"След победата над Волфсбург сме в подем, но Байерн е друго предизвикателство, друг отбор, друго ниво. Освен това, ще играем на чужд терен. Трябва да влезем в мача смело и да покажем, че сме способни да играем силно в продължение на 90 минути. Ще се опитаме да попречим на съперника да спечели титлата още след този мач", коментира Розе.

Преди този двубой ситуацията на върха в Бундеслигата е следната: Байерн (Мюнхен) са лидери с актив от 72 точки, следвани от Борусия (Дортмунд) с 63 пункта четири кръга преди края на сезона.

Победата със сигурност гарантира титлата за "баварците", докато евентуален успех за "черно-жълтите" би запазил интригата жива.

Равенството няма официално да донесе титлата на Байерн, тъй като ще запази шансовете двата тима да завършат в с равен актив в края на сезона. Тогава обаче решаваща би била головата разлика, в която към момента грандът от Мюнхен има аванс от близо 30 гола пред големия си съперник, така че хиксът също устройва момчетата на Нагелсман.

В първото издание на "Дер Класикер" през този сезон Байерн (Мюнхен) спечели с 3:2 като гост на "Сигнал Идуна Парк" през декември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Не е договаряно падане на ветото над РСМ за ЕС до юни
Кирил Петков: Не е договаряно падане на ветото над РСМ за ЕС до юни
Десет души са в неизвестност след инцидент в полска мина
Десет души са в неизвестност след инцидент в полска мина