НОВИНИ

Балъков: Мачът с Ботев се явява ключов за нас

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:56, 01.10.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Български футбол
балъков мачът ботев явява ключов нас

Мачът с Ботев (Пловдив) се явява ключов за нас. Това сподели главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков на официална пресконференция преди домакинството на "червените" на "канарчетата" от осмия кръг на efbet Лига.

Срещата с пловдивчани е на 2 октомври, 20:15 часа, на Националния стадион „Васил Левски“.

„Очакваме да победим. Тоя мач се явява ключов и може да донесе още по-голямо самочувствие на отбора, може да ни даде добра основа за бъдещи резултати – надявам се футболистите да разберат важността на мача и да дадат всичко от себе си, както го направиха срещу Етър Велико Търново. По принцип нямаме проблеми с контузени състезатели, единственият, който е в период на възстановяване, е Чочев, всички останали са здрави. Всички негативни моменти в един определен миг се явяват положително оръжие за Ботев – видяхте, срещу Левски играха много динамичен и компактен отбор, ще бъде голяма грешка, ако си помислим, че ни чака слаб Ботев. Очаква ни тежък мач с голям заряд“, започна той.

„Неделев е един от най-качествените български футболисти, които имат креативност и идеи. От него излизат много интересни неща, ще се съобразим с него, но чак да променяме тактическата постройка заради него, няма да правим. Имат много добри футболисти освен него – Шоколаров, Шопов, изобщо Ботев е един добър и комплектован отбор, срещу който трябва да се играе много мобилизирано. Изключително спокоен човек, знае какво иска и има добър тайминг с футболистите, мисля, че той има много добро бъдеще като треньор, аз с каквото мога, ще му помагам. Аз виждам много неща в отбора, колко време ще ни трябва, трудно може да се каже – една победа не означава нищо, но една серия би могла да бъде основа, на която да стъпим за в бъдеще. Въпросът е към г-н Дерменджиев, ние работим, всеки ще бъде доволен, ако имаме повече футболисти в националния отбор, но това е негова отговорност. Пожелавам успех в следващия мач, защото той е важен не само за българския футбол, но и за българския спорт“.

„Тая пандемия трябва да живеем с нея, защото докато не излезе лекарство или ваксина, която да сложи край на тая пандемия, трябва да се съобразяваме и да внимаваме, идвам от тестове за коронавирус, утре ще излезат резултатите, няма симптоми в нашия отбор. В този период трябва просто много да се внимава, ще бъде много лошо, ако се случат такива неща в много отбори. Футболът живее от фенове, подготовки, ако се затвори българското първенство заради пандемията, ще бъде много жалко“, завърши Балъков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос"
Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос"
На първо четене: Депутатите приеха 24 май да е ден на "българската", а не на "славянската" писменост
На първо четене: Депутатите приеха 24 май да е ден на "българската", а не на "славянската" писменост