НОВИНИ

България с една световна и две европейски титли по кикбокс

bnt avatar logo
от Калоян Николов
14:16, 28.02.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Бойни спортове
българия една световна две европейски титли кикбокс

Седмото издание на международната бойна верига "Сенши" надмина всички очаквания на феновете на бойните спортове и осигури надпревара, пълна с тежки битки, изненадващи нокаути и много адреналин.

Трима българи си тръгнаха с големите шампионски титли на "WAKO PRO" от арената на "Сенши 7".

Световният шампион по кикбокс за професионалисти и капитан на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов защити за втори път Световния пояс на "WAKO PRO" в категория до 71.8 кг, побеждавайки с единодушно съдийско решение Слободан Мияйлович от Сърбия в десетия двубой на вечерта.

Петър Стойков и Едуард Алексанян пък са новите Европейски шампиони на "WAKO PRO". Световният и Европейски муай тай шампион Петър Стойков излезе срещу Богдан Базюк от Украйна и въпреки съпротивата от страна на украинеца, заслужено грабна осмата си победа от ринга на "Сенши" и Европейската шампионска титла в категория до 69.1 кг.

В деветия мач от програмата българският шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян успя да надвие на Любо Ялови и да стане новия Европейски шампион в категория до 81.4 кг, след победа в с технически нокаут в петия рунд.

Третата Европейска титла на "WAKO PRO" в категория 78.1 кг, за която претендент беше многократният ни републикански шампион по карате киокушин и медалист от световни и европейски киокушин и муай тай първенства Николай Йоргов, остана при досегашния си носител Жига Печник. Словенецът бе по-активният от двамата на ринга, като в последните минути на мача Йоргов се впусна в атаки, които обаче не бяха достатъчни, за да му донесат титлата.

Мачовете за титлите бяха само част от тежките и равностойни битки, които "Сенши 7" предложи на българската и чуждестранна публика. Те са и само част от българските победи на галата.

Триумфът на българите започна още с първите две срещи, в които братята Георги и Кристиян Дойчеви победиха опонентите си. Стартът на "Сенши 7"бе даден с дебют на Георги Дойчев, който записа светкавичен успех над беларусина Руслан Насибулин в категория до 80 кг., заради който беше награден и със специалната награда „Нокаут на вечерта“.

Французинът Жан-Пол Жако бе предизвикателството пред Кристиян Дойчев, но българинът успя да го победи с технически нокаут.

Българските победи продължиха и в третата среща от седмото издание на международната бойна верига "Сенши". В категория +90 кг., своя блестящ дебют направи и Даниел Гълъбаров, който победи с ТКО в третия рунд молдовеца Ион Бричи.

На седмото издание на международната верига специални гости бяха още председателят на лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България шихан Иво Каменов, шихан Александър Пичкунов, който е генерален секретар на Световния куокишин съюз (KWU), шихан Рамил Габбасов – изпълнителен директор на Руския съюз на бойните изкуства и президент на руската федерация по Всесилово карате, както и супервайзърът на WAKO PRO Горан Шимулина и ръководителят на съдии на ринг от WAKO Юри Лахтиков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вулканична пепел по улици в Сицилия след изригването на Етна
Вулканична пепел по улици в Сицилия след изригването на Етна
Мъж е с прободна рана в гърдите след скандал във Ветрен
Мъж е с прободна рана в гърдите след скандал във Ветрен