НОВИНИ

България U19 с успешен старт на Световното първенство в Иран

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:06, 24.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
мартин стоев доволен съм резултатите сащ
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 19 години започна с чиста победа участието си на Световното първенство в Иран.

"Лъвчетата", водени от Мартин Стоев, надиграха с 3:0 (25-19, 25-21, 25-21) състава на Тайланд в първата си среща от Група С, където са още отборите на Русия, Камерун и Белгия.

В началните минути у българите имаше известна доза напрежение, което позволи на азиатския отбор да бъде равностоен до 12-12 в първия гейм. В този момент обаче "лъвчетата" направиха серия от шест поредни спечелени разигравания и до края на гейма задържаха тази разлика, за да поведат след 25-19.

Втория гейм протече почти идентично, като отново двата тима вървяха близко в резултата в началните минути. Този път решителното откъсване на България дойде след 16-16 точки и в крайна сметка частта отново отиде на сметката на волейболистите на Мартин Стоев след 25-21.

Третата част започна с подчертано надмощие на българите, които отвориха разлика от четири точки при 8-4. Последва обаче отпускане в редиците на "лъвчетата" и това позволи на Тайланд да изравни резултата при 15-15. Все пак шампионите от тазгодишната Балканиада U20 отново заиграха по-добре и при 24-18 со осигуриха шест мачбол. При първите четири България не успя да се справи, но при петия бе сложена точка на спора след 25-22.

Най-резултатен за успеха стана Александър Николов с 15 точки, а диагоналът Георги Татаров завърши с 14. Лазар Бучков пък добави 13 пункта.

В утрешния ден "лъвчетата" ще излязат за втория си двубой на първенството, а техен съперник ще бъде отборът на Русия. Мачът е с начален час 11.30.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по образованието ще обсъди промени в Закона за предучилищното и училищното образование
Комисията по образованието ще обсъди промени в Закона за предучилищното и училищното образование
Бойко Борисов получи и втората доза ваксина, призова за по-масово ваксиниране
Бойко Борисов получи и втората доза ваксина, призова за по-масово ваксиниране