НОВИНИ

България удари 10 от Северна Македония и зае второто място в групата си в Лигата на нациите

българия удари северна македония зае второто групата лигата нациите
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 26.09.2022 (обновена)
12320
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол записа втория си последователен успех в Лигата на нациите, след като надигра с 1:0 като гост състава на Северна Македония в двубой, който бе белязан от много грубата игра от страна на домакините и меко казано непристойното поведение на феновете по трибуните.

Първата победа далеч от дома за националите ни след повече от четири години им гарантира и втората позиция в групата с актив от 9 точки, както и попадане четвърта урна на предстоящия жребий за квалификациите за Евро 2024.

Химнът на България беше освиркан в началото на мача с РСМ в Скопие (ВИДЕО)

В герой за нашия тим пък се превърна капитанът Кирил Десподов, който реализира победния гол в 50-ата минута на срещата.

Иначе футболистите на Северна Македония трябваше да понесат тежък удар още в началото на срещата, след като в 14-ата минута арбитърът Юлиан Вайнбергер изгони с директен червен картон Тодор Тодороски за опасна влизане срещу Марин Петков.

Въпреки това първата по-добра възможност в мача се откри именно пред домакините, когато в 24-та минута Милан Ристовски стреля от дистанция, но Даниел Наумов внимаваше и изби в ъглов удар.

До почивката интересните ситуации отсъстваха и така първата част завърши при резултат 0:0.

Само пет минути след подновяването на играта обаче България нанесе своя удар. Изчистена топка от нашата отбрана даде началото на контраатака, която премина през Ради Кирилов, който пък изведе в отлична позиция Кирил Десподов, а българският капитан с премерен изстрел стреля през краката на Столе Димитревски за 1:0.

В 59-ата минута "лъвовете" бяха много близо и до втори гол, след като Десподов центрира от ъглов удар, а в наказателното поле с глава стреля Антон Недялков, но топката бе изчистена пред голлинията от Егзон Бейтлуай.

Три минути по-късно ситуацията се повтори и пред нашата врата, като единствено добрата намеса на Валентин Антов попречи на Есджан Алиоски да изравни резултата.

Към края на редовното време и страстите на терена се понажежиха, като Ради Кирилов и капитанът на домакините Енис Барди се спречкаха, а това предизвика и струпване на играчи в центъра на терена на терена. В крайна сметка главният арбитър успокои ситуацията, показвайки жълт картон на двамата виновници.

В оставащото време "лъвовете" запазиха преднината си и по този начин се поздравиха с крайния успех, който им гарантира и втората позиция в тази група.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Химнът на България беше освиркан в началото на мача с РСМ в Скопие (ВИДЕО)
Химнът на България беше освиркан в началото на мача с РСМ в Скопие (ВИДЕО)
Канада отменя всички ковид ограничения за пристигащи пътници от 1 октомври
Канада отменя всички ковид ограничения за пристигащи пътници от 1 октомври