НОВИНИ

България загрява за Черна гора с контрола срещу Иран

Български национален отбор по футбол за мъже Спас Делев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:05, 07.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България по футбол ще се изправи срещу Иран в приятелска среща. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е тази вечер от 19:00 часа и ще бъде излъчен пряко по БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg. Студийната ни програма стартира половин час по-рано.

"Лъвовете" бяха близо до победата в последния си официален мач - европейската квалификация със Сърбия на 20 юни в Разград, но късен изравнителен гол на "плавите" ни остави без успех в последните 4 срещи - загуби от Черна гора и Унгария, както и равенство срещу 10 от Литва. Последната победа на "трикольорите" е отпреди близо година - на 26 септември, когато тимът ни надигра Северна Македония с 1:0 в Скопие в среща от Лигата на нациите.

Селекционерът на България Младен Кръстаич обяви първоначално група от 25 футболисти за контролата с Иран и евроквалификацията с Черна гора, като в нея попаднаха Димитър Митов (Сейнт Джонстън), Симеон Петрво (ЦСКА 1948), Димо Кръстев (Катандзаро), Лукас Петков (Гройтер Фюрт) и Преслав Боруков (Арда). Впоследствие защитникът на Левски Кристиан Димитров смени Петко Христов в отбраната заради здравословни проблеми. Нападателят на Спарта Прага Мартин Минчев пък бе освободен от лагера на националите заради травма, като на негово място не бе повикан заместник.

Главен съдия на проверката с иранците, които отпаднаха още в груповата фаза на световното първенство в Катар, ще бъде сърбинът Лазар Лукич. Помощници на рефера ще бъдат сънародниците му Драган Богичевич и Боян Банович, а четвърти арбитър е българинът Кристиян Колев. Двубоят на България е генерална репетиция за националите преди гостуването на Черна гора в европейска квалификация в неделя, 10 септември, от 19:00 часа. Отборът ни е 4- в група "G" с актив от 2 точки от 4 изиграни мача - черногорците са 3-и с 4 пункта и имат двубой по-малко от "лъвовете".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промените в климата са свързани със замърсения въздух
Промените в климата са свързани със замърсения въздух
Огромни са щетите за собствениците на каравани на къмпинг "Арапя"
Огромни са щетите за собствениците на каравани на къмпинг "Арапя"