НОВИНИ

Българският национал Димо Кръстев ще играе под наем в отбора от Серия Б - Катандзаро

българският национал димо кръстев играе наем отбора серия катандзаро
Снимка: ФК Катандзаро
bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 12.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Младият български защитник Димо Кръстев се отправя към първото си пълноценно предизвикателство в мъжкия футбол, след като клубът му Фиорентина прие предложението да го изпрати под наем в Катандзаро.

Отборът от провинция Калабрия се завърна във второто ниво на италианския футбол след 17 години пауза и прави сериозна селекция, за да се укрепи.

"Жълто-червените" започнаха вчера подготовка с медицински тестове и обявиха три нови попълнения. Официално са привлечени защитникът на Каляри Давиде Вероли , който се премести в Катандзаро със сделка под наем с право на откупуване, полузащитникът Марко Помпети, закупен директно от Интер, както и българският защитник Димо Кръстев под наем от Фиорентина.

Триото са все млади момчета, родени съответно през 2000 и 2003 година. На първата тренировка специалистът по вратарите Фабрицио Замбарди пък е обяснил, че иска да направи няколко промени в това звено и търси вариант за втори избор.

Вчера в хотел на езерото Комо беше изтеглен и жребият за новото първенство, като отборът на Кръстев започва като гост на изпадналия от Серия А Кремонезе на 19-и август. Във втория кръг предстои домакинство на Тернана, което обаче може да се проведе на стадиона в Лече или с обръщане на програмата, защото Катандзаро прави подобрения на своя стадион "Чераволо", за да отговори на изискванията за професионалния футбол.

Димо Кръстев, роден в Бургас и изграден в местните школи Черноморец и Нефтохимик, пристигна във Фиорентина през 2021 година, до момента е играл единствено в приятелски мачове на мъжкия отбор. Той се превърна в истински лидер на тима Примавера на Ла Виола с три поредни спечелени Купи на Италия. На 16 ноември миналата година той дебютира за националния тим на страната при успеха с 2:0 над Кипър в контролна среща.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Брауншвайг
Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Брауншвайг
Мария Габриел за Шенген: Важно е да имаме ангажимент, че сме сигурна граница на ЕС
Мария Габриел за Шенген: Важно е да имаме ангажимент, че сме сигурна граница на ЕС