НОВИНИ

Балкан-2 и Миньор 2015 с победи в ББЛ А група

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:08, 17.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
балкан миньор 2015 победи ббл група
Слушай новината

Отборите на Балкан-2 и Миньор 2015 спечелиха вчерашните мачове от регион Запад на ББЛ А група, които се проведоха в столичната зала "Триадица".

Ботевградчани записаха третата си поредна победа и общо шеста от началото на сезона, след като надви Спартак Сандански с 67:57.

Двубоят започна с пропуски и от двата тима, а след няколко размени на водачеството баскетболистите на Янко Янчев спечелиха първата четвърт с 14:12. Те водеха и през почти цялата втора част, но в самия край допуснаха обрат и така Балкан-2 се оттеглиха на почивката с аванс от 33:30.

През второто полувреме баскетболистите на Мирослав Ралчев поддържаха крехкия си аванс, а в самия край на срещата отвориха малко по-сериозна разлика и така финалната сирена дойде при 67:57 в тяхна полза.

Михаил Гавазов записа "дабъл-дабъл" за победата с 19 точки и 13 борби. Велизар Георгиев реализира 16 пункта, а 11 за успеха добави Хрисимир Маринов. За Спартак единствено Христо Тодоров завърши с двуцифрен точков актив – 11.

В друг двубой от вчера Миньор 2015 надигра с 88:71 състава на Политехника и по този начин остана едноличен лидер в подреждането с актив от седем победи и без нито едно поражения.

Перничани стартираха много силно мача и след първите десет минути игра водеха с 24:13. Баскетболистите на Ивайло Константинов започнаха по-добре втория период и на няколко пъти намаляха пасива си, но на почивката изоставането им отново бе двуцифрено – 34:45.

След паузата Миньор 2015 не допусна изненада, а в края на третата и началото на последната четвърт перничани направиха серия от 18:0 точки, която на практика реши крайния изход от срещата.

Боян Тенев бе най-резултатен за победителите със 17 точки,а с по 16 се отчетоха Георги Бързаков и Георги Дамянов. За Политехника 22 точки реализира Омар Ел-Аюби, а Стефан Георгиев завърши с "дабъл-дабъл" - 12 точки и 10 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: Случаите на ковид са малко, вероятно ще намаляват още 2-3 седмици
Проф. Ива Христова: Случаите на ковид са малко, вероятно ще намаляват още 2-3 седмици
Жена се преобърна с колата си върху велоалея в Русе
Жена се преобърна с колата си върху велоалея в Русе