НОВИНИ

Балкан (Ботевград) отстъпи на Сигал в първия 1/4-финал в Балканската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:23, 15.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
балкан ботевград отстъпи сигал първия финал балканската лига
Снимка: БК Балкан (Ботевград)
Слушай новината

Българският баскетболен Балкан (Ботевград) загуби с 83:85 като гост на косовския Сигал (Прищина) в първи 1/4-финал между двата тима в Балканската лига.

Домакините влязоха по-силно в срещата и след серия от 8:0 точки в началната фаза на двубоя си осигуриха комфортен аванс в резултата.

Отборът на Сигал продължи да увеличава аванса си и в началото на втората четвърт, като в един момент разликата достигна 15 точки при 43:28. Последва силен период за състава на Балкан, който успя да намали пасива си до само четири пункта при 45:41, но в заключителните минути на втората четвърт домакините отново бяха по-добрия отбор и в крайна сметка почивката дойде при 51:44.

През второто полувреме ботевградчани съумяха да се задържат близко в резултата, като три минути преди края на мача дори успяха да стигнат и до равенството при 79:79.

Все пак в оставащото време момчетата на Анте Назор бяха по-съобразителни и успяха да стигнат до крайния успех с 85:83, с което си осигуриха крехък аванс преди реванша в Ботевград следващата сряда (20 април).

Уендъл Мичъл стана най-резултатен за победителите с 19 точки, докато ДеКуан Кук добави 15.

За българския тим Димтиър Димитров наниза 20 пункта, Амад Рори приключи с 19, а Крисчън Джоунс се отчете с "дабъл-дабъл" - 13 точки и 10 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По обновената екопътека до Стобските пирамиди (Снимки)
По обновената екопътека до Стобските пирамиди (Снимки)
Шави: В евротурнирите се плаща скъпо за грешките
Шави: В евротурнирите се плаща скъпо за грешките