НОВИНИ

Балкан не успя да триумфира във втория мач с Макаби Хайфа

балкан ботевград трета поредна победа балканската лига
Снимка: БК Балкан (Ботевград)
bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 14.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан (Ботевград) загуби от Макаби Хайфа с 78:92 точки в отложен мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Балканската лига.

В края на срещата се стигна до сблъсъци на терена. След конфликт между Илиян Пищиков и Данел Кожаиноф, зрител изблъска баскетболиста на израелци. Останалите играчи се намесиха, за да предотвратят по сериозни спречквания.

Преди два дни възпитаниците на Небойша Видич надиграха израелския тим с с 88:81, но днес в срещата играна отново в зала "Арена Ботевград", символичните домакини триумфираха. Днес българският тим се състоеше само от родни състезатели.

В първата четвърт ботевградчани взеха минимална преднина с 23:20. Последва серия от 12 точки за Макаби Хайфа, но "зелените" отговориха с 11 безответни точки. Израелците регистрираха нови 14 поредни точки и за първи път в двубоя изградиха двуцифрена преднина при 47:36 след почивката. В заключителните 10 минути на сблъсъка символичните домакини записаха най-резултатната си част в мача с 30 точки, като преднината им нарасна до 16 точки при резултат 78:62, преди да оформят крайното 92:78 и да се поздравят с успеха.

Най-резултатен на паркета бе Даниел Коперберг с 23 пункта за 25:22 минути игра.

Балкан заема втората позиция в група "А" с актив от 4 победи и 3 загуби. Макаби Хайфа се изкачи до 3-ото място, като измести Левски. Израелският тим има 3 успеха и 3 поражения.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски оповести раздялата с Борислав Цонев
Левски оповести раздялата с Борислав Цонев
Кибератака срещу правителствени сайтове в Украйна
Кибератака срещу правителствени сайтове в Украйна