НОВИНИ

Беноа Пер и Кристина Младенович получиха "уайлд кард" за Ролан Гарос

беноа пер кристина младенович получиха уайлд кард ролан гарос
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 16.05.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Френските тенисисти Беноа Пер и Кристина Младенович получиха "уайлд кард" за участие в основната схема на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" – Откритото първенство на Франция. Двамата са част от групи от по 6 човека при мъжете и при жените, които получават покана за турнира, който започва на 28 май в Париж.

Най-доброто представяне на 34-годишния Беноа Пер е четвърти кръг през 2019 година. Френската федерация по тенис обяви, че останалите нейни представители, които влизат в основната схема при мъжете са приоритетно млади таланти. 18-годишният Артюр Фис, 19-годишният Джовани Мпетчи-Перикар, както и 20-годишните Артюр Казо, Юго Гастон и Юго Грение са въпросните перспективни таланти.

30-годишната Кристина Младенович достигна до четвъртфинал през 2017-а, а един сезон по-късно се изкачи до 10-ото място в ранглистата на WTA.

Освен на нея, Френската федерация даде "уайлд кард" на Клара Бюрел, Селена Яничиевич, Леолия Жанжан, Даян Пери и Джесика Понше.

Останалите получатели на право да играят в основната схема без ранкинг или заслуги ще бъдат обявени на по-късен етап и те ще бъдат разпределени по договорка между Френската федерация с  Австралийската и тази на Съединените щати.

Миналата седмица стана ясно, че наградният фонд на Ролан Гарос се увеличава до 49,6 милиона евро или с 12,3% повече от 2022 година. Шампионите при мъжете и жените ще получат по 2,3 милиона евро всеки.

Наскоро организаторите на Ролан Гарос обявиха, че ще отбележат по специален начин 40 години от титлата на своя голям шампион Яник Ноа. На 5 юни 1983 година Ноа побеждава във финала Макс Виландер. От тогава нито един французин не е печелил трофея в домашния турнир.

 Ролан Гарос ще се проведе между 28 май и 11 юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави за постоянно в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията бул. "Сливница"
Съдът остави за постоянно в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията бул. "Сливница"
"Светецът светкавица" - прожектират последния филм с участие на Емилия Радева
"Светецът светкавица" - прожектират последния филм с участие на Емилия Радева