НОВИНИ

Бербатов даде прогнозите си за 2022 г.

Димитър Бербатов СРС
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:57, 02.01.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разкри очакванията си за английските отбори през 2022 г.

Той коментира битката за титлата във Висшата лига и изрази впечатленията си от Манчестър Сити и Ливърпул.

"Не искам битката за титлата да бъде между само три отбора, макар в момента да е по-скоро между два. Искам пет или шест отбора да се борят, за да направят борбата за отличието по-интересна за всички ни. Манчестър Юнайтед имат добра възможност да влезнат в добра форма и да се намесят в битката за титлата. Това е маратон, а не спринт, всеки може да победи всеки. Манчестър Сити е мерилото в момента, но ко има кой да ги задмине в класирането, това е Ливърпул", смята носителят на титлата от Висшата лига с екипа на "червените дяволи".

Димитър Бербатов смята, че английските отбори ще се представят добре в Шампионска лига, но Байерн Мюнхен е неговият фаворит.

"Очакваме английските отбори да доминират, но нека не забравяме, че има европейски грандове като Байерн Мюнхен, които знаят как да играят. Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси са отборите, към които останалите европейски клубове са се прицелили. Знам, че Манчестър Сити е фаворит, но мисля, че Байерн Мюнхен ще има голяма роля тази година", допълва бившият нападател в колонката си за една от големите фирми за спортни залози.

Той заяви какво иска да види в Манчестър Юнайтед.

"Искам да видя постоянство, важна е инерцията за втората половина от сезона. Това може да донесе вяра в съблекалнята. Нещата ще започнат да се получават, очакванията към Рангник са високи. Работата му не е лесна, има още работа. Искам да донесе стабилност в клуба, да практикува атакуващ футбол и да дава шансове за младите", добавя българинът.

Бившият национал на България отговори на въпроса дали Тотнъм най-сетне ще спечели трофей и прогнозира нова година, изпълнена с трансферни спекулации за звездата на тима Хари Кейн.

"Винаги качвам, че се надявам Тотнъм да спечели трофей. Антонио Конте винаги печели, където и да е, но същото бе казано и за Моуриньо. Успешният треньор не е гаранция за трофеи. Очакванията ми към клуба са високи, справят се добре в първенството. Хари Кейн отчаяно желае да спечели нещо с клуба. Въпросите за бъдещето му ще продължат и през идната година. Предстои Световно първенство, а това ще е в главата му. Това е отлична възможност да продължи да бележи и да изведе страната си до трофей. Той е страхотен играч, сигурен съм, че ще бъде голмайстор, както на страната си, така и на клубно ниво, ако остане в Тотнъм. Ще бъде жалко, ако не спечели нищо. Ако един от най-великите голмайстори на това поколение не спечели титлата поне веднъж, то той ще съжалява до края на живота си. Чака го ново трудно решение през годината, което ще покаже амбицията му. Може би успехите му не се измерват в трофея", смята Бербатов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар избухна в сградата на парламента в Република Южна Африка
Голям пожар избухна в сградата на парламента в Република Южна Африка
Ефект на затварянето: Плажовете на филипински остров са по-чисти
Ефект на затварянето: Плажовете на филипински остров са по-чисти