НОВИНИ

БФ Бокс застава срещу опита да се отнеме заведението на легендата Ивайло Маринов във Варна

бокс застава опита отнеме заведението легендата ивайло маринов варна
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Бокс
15:40, 06.08.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на БФ Бокс излезе с позиция, в която изрази подкрепата си към олимпийския шампион от Сеул 1988 Ивайло Маринов след поредния опит да му бъде отнет ресторанта, който той държи в родния си град Варна.

Многократният ни медалист от най-големите спортни форуми в света ще бъде заставен да се лиши от емблематичното заведение в Морската градина във Варна, след като се оказа, че за него има разгласен търг, а наемът му е нараснал многократно с цел той да бъде отказан от амбициите си да го задържи.

"Смятам да подаря златния си олимпийски медал на Христо Атанасов, а бронзовия - на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си "Стара планина". Искам да попитам също господин Балабанов, знае ли той какво значи званието "Почетен жител на Варна", заяви Ивайло Маринов.

Орден "Стара планина" е най-високото отличие в наградната система на Република България, а Маринов е единственият варненец, почетен с него".

На 8 август (вторник) от 11 часа пред Община Варна в поддръжка на танцьора на ринга се провежда митинг от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели. БФ Бокс също се присъединява към тях. Още през месец март от федерацията изпратиха официално писмо до отговорните институции, в което изразиха своето несъгласие с тези действия и опитите за отнемане на заведението на Ивайло Маринов от представители на местната власт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обраха обменно бюро в Хасково, пробита е дупка от съседен обект
Обраха обменно бюро в Хасково, пробита е дупка от съседен обект
Спартак Плевен взе американски център, работил с Любомир Минчев в Косово
Спартак Плевен взе американски център, работил с Любомир Минчев в Косово