НОВИНИ

БФС приписа изцяло заслуги на Михайлов за допускането на феновете по стадионите

БФС приписа изцяло заслуги на Михайлов за допускането на феновете по стадионите
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 20.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският футболен съюз излезе с официално съобщение, в което приписа заслуги на президента си Борислав Михайлов да допускането на феновете обратно по стадионите.

Вчера здравните власти издадоха заповед, според която стадиони и спортни зали могат да бъдат посещавани от фенове със зелен сертификат.

Ето и цялото изявление на БФС по казуса:

"След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи апел към министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев за преразглеждане на забраната за допускане на фенове по българските стадиони, вчера, 19 октомври, здравното министерство издаде нова заповед, с която допуска присъствието на публика срещу т.нар. зелен сертификат.

В заповедта, влизаща в сила от 21 октомври, е упоменато че зрители ще могат да наблюдават спортни мероприятия, ако притежават валидни документи за ваксинация или преболедуване или представят актуален отрицателен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен такъв (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона). Условията не важат за лица до 18-годишна възраст.

Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати официално писмо до здравните власти с призив да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите.
След ревизията на заповедта привържениците на родните клубни и национални отбори ще имат възможност да присъстват на трибуните, без това да представлява допълнителен риск в настоящата пандемична обстановка", гласи съобщението на футболната ни централа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на тока спира производства и във Франция
Цената на тока спира производства и във Франция
Шиникова се класира на четвъртфинал в Севиля
Шиникова се класира на четвъртфинал в Севиля