НОВИНИ

Биляна Дудова и Юлияна Янева стартираха успешно на световното по борба

Рожденичката София Георгиева също спечели първата си схватка и вече е в четвъртфиналите на неолимпийската категория до 72 кг.

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:28, 20.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
биляна дудова юлияна янева стартираха успешно световното борба
Слушай новината

Две от българските представителки в петия ден на световното първенство по борба Биляна Дудова (62 кг) и Юлияна Янева (68 кг) започнаха с победи в олимпийските си категории и вече са в осминафиналите на надпреварата.

Четирикратната ни европейска и веднъж световна шампионка Дудова се наложи в първата си схватка срещу представителката на Виетнам Тай Ма Нгуен с 6:1 точки и вече гледа към следващата фаза.

В спор за място на четвъртфиналите Биляна ще се изправи срещу японката Сакура Мотоки, която елиминира с техническо превъзходство (10:0 точки) Ариухан Джумабаева от Узбекистан.

При 68-килограмовите златната ни медалистка от европейското първенство през тази година Юлияна Янева стартира на световното първенство с категоричен успех - 10:0 срещу испанката Нереа Памин.

Така, носителката на Световната купа от Белград през 2020-а година си гарантира място в осминафиналите на турнира, където я очаква дуел срещу вицесветовната шампионка от миналата година Ами Иший от Япония.

Припомняме ви, че Биляна Дудова (62 кг) и Юлияна Янева (68 кг) се състезават в олимпийски категории и за тях попадане сред първите пет в крайното класиране ще им донесе виза за Олимпийските игри в Париж.

За наша радост и третата българка, която днес се появи за пръв път на тепиха в Белград, София Георгиева, също започна победеносно, надвивайки с 4:0 канадката Шауна Кубек в неолимпийската категория до 72 кг. Днес Георгиева празнува своя 27-и рожден ден.

По-рано днес Мими Христова (65 кг) записа успех в репешажите на своята категория и довечера ще се бори за бронзов медал. За съжаление, Евелина Николова (57 кг) не успя да стигна до битка за отличие, а така пропусна и шанса си за олимпийска квота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха двама българи, превозвали дрога с линейка в Истанбул
Арестуваха двама българи, превозвали дрога с линейка в Истанбул
Слънчево време в следващите дни с температури между 25° до 30°
Слънчево време в следващите дни с температури между 25° до 30°