НОВИНИ

Биляна Дудова: На всяка тренировка тренирах като за световно

Биляна Дудова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 09.10.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

"Радвам се че съм зарадвала толкова много българи, получавах хиляди съобщения, минах през много препятствия, но показах, че съм най-добрата в света", заяви щастливата световната шампионка Биляна Дудова при пристигането си на Летище София.

"Щастлива съм, защото сбъднах още една моя мечта, и най-вече, че спечелих този медал за моята майка. Защото й бях обещала, че това ще го постигна един ден, и ето че след 10 години с много труд, много тренировки, много постоянство и голяма вяра, показах че няма по-добра от мен. И ще ставам още по-добра", коментира още Биляна Дудова.

Световната шампионка допълни, че винаги е сигурна в себе си и още преди занимаването за първенството е вярвала, че ще стане първа.

„На всяка тренировка тренирах, както се казва, за световно. И бях готова, без значение какви противници имам, да изляза и да ги победя всичките. Бях си обещала да спечеля тази титла и ето, че моят ден дойде. Във финалната схватка бях максимално концентрирана, в последните секунди реших да дам 2 точки отколкото да стане нещо и да падна на гръб и тя да ми вземе 4. Последните 20 секунди бяха най-тежките, но и най-сладките. Знаех тя какво прави от партер, а аз имах желязна защита, легнах, стиснах зъби и отброих, за да съм №1", коментира състезателката ни по борба.

Биляна Дудова ликува със златото в категория до 59 кг, като на финала победи японката Акие Ханай с 6:4.

"Тази година е една от най-успешните ми - допълни тя. - Единствено това, което не успях да спечеля, е златният олимпийски медал. Това беше моята мечта. Но поради една или друга причина аз нямах възможност да участвам на игрите. Дано да съм здрава и един ден да спечеля и този медал. Искам да благодаря на Българска федерация по борба, на Валентин Йорданов, на Гриша Ганчев, на Министерството на отбраната, на моя клуб „Юнак Локомотив“ , Русе, както и на всички мои треньори през годините. Благодарна съм и на всички мои близки, на семейството ми, които са ме подкрепяли, за да постигна всичко това.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Случаи от миналото, които напомнят на този с "Вера Су"
Случаи от миналото, които напомнят на този с "Вера Су"
20 км опашка от тирове чакат на "Дунав мост-2"
20 км опашка от тирове чакат на "Дунав мост-2"