НОВИНИ

Бивш треньор на Левски пое Шефилд Юнайтед

Славиша Йоканович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:15, 27.05.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият треньор на Левски, Уотфорд и Фулъм Славиша Йоканович бе назначен за мениджър на изпадналия от Висшата лига тим на Шефилд Юнайтед.

Сръбският специалист подписа договор за три години с "остриетата" и се превръща в постоянния заместник на Крис Уайлдър, който се раздели с клуба през март след пет години, прекарани на Брамал Лейн.

"Вълнувам се, че отново ще работя в английския футбол и нямам търпение да започна работа с играчите и щаба, както и да се срещна с нашите верни фенове, докато се подготвяме за предизвикателствата на Чемпиъншип. Нека работим заедно, за да върнем Шефилд Юнайтед там, където му е мястото", сподели Йоканович, след като подписа своя контракт.

52-годишният сърбин е считан за специалист в печеленето на промоция във Висшата лига, след като донесе елитен футбол на Уотфорд през 2015 година и Фулъм три години по-късно. За последно Йоканович работи в катарския Ал-Гарафа, с който спечели титлата в местното първенство.

От своя страна Уайлдър е фаворит за вакантния мениджърски пост в Уест Бромич Албиън, друг от изпадналите от Висшата лига отбори през изминалия сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волята на жребия събра Надал, Джокович и Федерер в една половина
Волята на жребия събра Надал, Джокович и Федерер в една половина
Уволнения в ББР, смениха двама от Надзора на банката (Обзор)
Уволнения в ББР, смениха двама от Надзора на банката (Обзор)