НОВИНИ

БНТ със свой екип в Украйна в навечерието на втората годишнина от войната

bnt avatar logo
от БНТ новини
08:32, 20.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
бнт свой екип украйна навечерието втората годишнина войната
Слушай новината

БНТ със свой екип в Украйна в момент, когато страната отбелязва втората годишнина от началото на руската агресия, започнала на 24 февруари 2022 година.

В Киев ще бъдат специалните ни пратеници - международният редактор Тоня Димитрова, операторът Владимир Богдански и видеотехникът Роберт Вецов. С преки включвания те ще покажат живота на украинците в условията на непрестанни тревоги, въздушни удари и постоянно нарастващ брой жертви на фронта и поражения в украинските градове.

В репортажите от Украйна специалните ни пратеници ще разкажат на зрителите как страната се бори и устоява, как украинците не губят своя дух, как преминават дните и как се поддържа надеждата.

И тримата ни специални пратеници познават отлично обстановката на терен. Тоня Димитрова е отразявала събитията в Украйна още от 2014 година, Владимир Богдански и Роберт Вецов бяха в Украйна в първите часове на войната през февруари 2022, впоследствие са били отново в Украйна, за да снимат и да предават от страната.

Реакциите на световните сили две години след началото на войната ще проследят кореспондентите на БНТ в Европа и САЩ.

В деня на втората годишнина – на 24 февруари, събота, от 15:00 ч. – БНТ 1 ще излъчи отново документалния филм „Другата Русия“, част от рубриката за актуална документалистика „В кадър“. Ексклузивно, за първи път пред българска медия, пред БНТ говорят руската журналистка Марина Овсянникова и знакови лица на руската опозиция – бизнесменът и общественик Михаил Ходорковски, който Владимир Путин вкара в затвор 10 години по измислени обвинения, бившият премиер на Русия Михаил Касянов и бившият депутат от Думата от четири нейни състава Генадий Гудков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нотариуса вероятно е имал тесни връзки с МВР, смята експерт от Антикорупционния фонд
Нотариуса вероятно е имал тесни връзки с МВР, смята експерт от Антикорупционния фонд
Глоба до 300 лева може да получи 18-годишният шофьор без книжка, блъснал свой връстник в София
Глоба до 300 лева може да получи 18-годишният шофьор без книжка, блъснал свой връстник в София