НОВИНИ

Борисов: Основната цел на партията е сформиране на правителство

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:59, 22.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Преди първия работен ден на парламента за тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че основната цел на партията е сформирането на правителство. Той повтори виждането си, че второто четене на спорните промени в Изборния кодекс трябва да бъде забавено.

За пореден път Борисов призова депутатите си да влязат в диалог с останалите партии и заяви, че истинската отговорност е да се състави техническо, кратко правителство, поне докато мине зимата.

"Бърза работа нямаме. Ние трябва да направим правителство партиите в парламента, дали с първи, втори, трети. Основната цел е правителство, а не Изборен кодекс за след четири години", заяви Бойко Борисов.

По повод промените в Изборния кодекс и споровете за машинния и хартиен вот Борисов заяви, че именно ГЕРБ е въвела машинното гласуване. Според лидера на партията машините са много добри и вършат работа, а спорът по същество е свързан с начина, по който се отчитат гласовете. Лидерът на ГЕРБ призова депутатите на ГЕРБ-СДС да подкрепят предложението на "Демократична България" за създаване на преброителни центрове, където урните с бюлетини да бъдат отнасяни след края на изборния ден.

Борсов коментира и темата "Джемкорп". Той цитира служебния министър на енергетиката, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж. Борисов определи меморандума като "скандал на скандалите и далавера на далаверите за милиарди долари, подписана в гранитна зала на Министерския съвет". Лидерът на ГЕРБ смята, че има опит за прикриване на истината.

В неделя в позиция, изпратена до медиите, от ПП заявиха, че "меморандумът с "Джемкорп" е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Роналдо: Обичам Манчестър Юнайтед и това никога няма да се промени
Кристиано Роналдо: Обичам Манчестър Юнайтед и това никога няма да се промени
Кристиано Роналдо и Манчестър Юнайтед се разделиха по взаимно съгласие
Кристиано Роналдо и Манчестър Юнайтед се разделиха по взаимно съгласие