НОВИНИ

Ботев и Локомотив се впускат в ожесточена битка за Пловдив

ботев локомотив впускат ожесточена битка пловдив
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 19.03.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболните страсти и емоции са типични преди всяко дебри в битката за Пловдив. Този път обаче, историята ще отгърне нова страница, а тя е свързана с отбора на Ботев, който в навечерието на дербито сбъдна дългогодишната си мечта да се завърне у дома, на Колежа.

За първи път от много години футболисти и фенове си дадоха среща на мястото, което е писало и ще продължи да пише клубната история на канарчетата.

„Чувството е неописуемо. Виждате за какво става въпрос. Тези хора от толкова години чакат това да се случи, и то е съвсем близо, и изключително съм щастлив и горд, че имам възможност да бъда тук, след всички тези хора … и се надявам това да бъде началото на нещо много голямо“, заяви капитанът на „канарчетата“ Виктор Генев.

Новият стадион е вече факт, макар и да предстои още много работа до цялостното му завършване, то предчувствието, че отново се завръщаш на емблематичното място, предизвика радост и еуфория на няколко поколения. Скоро се очаква и първата домакинска среща, която е предвидена в края на април за срещата с отбора на Левски.

„Нямам време да съм емоционален в момента, поради простата причина, че всеки ден обикалям и търся нещо да не пропуснем, и всеки ден излизат малки неща, които трябва да ги добавим, за да приключим както съм обещал на 31-ви, И едно голямо благодаря на феновете, защото виждам, че и те искат да играем мач с Левски тук“, каза Илиян Филипов - собственик на фирмата изпълнител ПИМК.

Така футболисти и фенове си пожелаха днешното дерби между двата отбора да бъде последното, което ще се играе на клубната база в Коматево.

От отборът на Локомотив запазиха мълчание пред медиите преди днешния двубой, но това не попречи на привържениците и футболистите за се срещнат на последната тренировка. Подкрепата на феновете бе от най-новата трибуна „Бесика“, която бе официално бе открита съвсем на скоро.

На „Лаута“ също текат ремонти дейности по изграждането на другите две трибуни, преди да бъде обновена и централната. Така, скоро ще се сбъдне и мечтата на „черно-белите“ да са собственици на клубен стадион отговарящ на стандарти на УЕФА, които да позволяват срещи от най-висок ранг.

А кой ще бъде господарят на Пловдив в 116 дерби ще стане ясно до няколко часа, а статистиката е повече от любопитна. И двата отбора имат равен брой победи – по 41-на, а равенствата са 33. Головата разлика - 139:135 в полза на Локомотив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан Миятович: Яд ме е, че не бях в Левски, когато отборът спечели Купата на България
Милан Миятович: Яд ме е, че не бях в Левски, когато отборът спечели Купата на България
Алберт Попов е девети след първия манш на Световната купа в Солдеу
Алберт Попов е девети след първия манш на Световната купа в Солдеу