НОВИНИ

Ботев Пд отвори фен магазин на "Колежа"

ботев отвори фен магазин колежа
bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 24.04.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев (Пловдив) отвори фен магазин на стадион "Христо Ботев", похвалиха се от клуба. Той се намира непосредствено до билетната каса, намираща се откъм улица "Богомил".

Във фен магазина клиентите могат да намерят артикулите от колекцията "Отново у дома", както и официалните екипи на представителния отбор. "Канарчетата" се готвят усилено за първото си домакинство на "Колежа". Ботев приема Левски при завръщането си на стадион "Христо Ботев" на 29 април от 20.00 ч., като се очаква феновете на домакините да изпълнят трибуните на новото съоръжение.

"Уважаеми Ботевисти, продажбата на пакетни билети продължава със страхотни темпове. С оглед големия интерес, на стадион "Христо Ботев" е отворена нова каса, която се намира на гърба на Южната трибуна", написаха от ПФК Ботев на официалната си страница във фейсбук.

В същото време привърженици на отбора помогнаха на работниците да демонтират всички седалки в сектора за гости. Така вече е премахната вероятността феновете на Левски да чупят седалки в мача на 29 април, с който ще бъде открит стадиона.

Преди това обаче, Ботев гостува на Славия в последен мач от 27-ия кръг на Първа Лига. Двубоят е днес на стадион "Александър Шаламанов" от 20.00 часа и ще бъде ръководен от Георги Гинчев.

"Белите" влизат в срещата от седма позиция, докато "канарчетата" заемат 10-о място във временното класиране. При евентуален успех на домакините, отборът ще измести Локомотив (Пловдив) от първата шестица, а три точки за Ботев ще означават отдалечаване от групата, която ще се бори за оцеляване в елита.

В предния кръг Славия се върна на успешния път, след като надигра Локомотив Сф с 1:0. Победният гол отбеляза Галин Иванов. Венцислав Керчев и Ахмед Ахмедов се завръщат в игра след здравословните проблеми, които имаха. Дарко Тасевки и Иван Минчев отново са аут.

Играчите на Бруно Балтазар влизат в срещата на „Александър Шаламанов“ след равенство 1:1 със Спартак. "Жълто-черните" са длъжници на своите фенове, тъй като са в серия от четири поредни шампионатни мача без победа - две загуби и две равенства. "Канарчетата" ще бъдат без контузения Атанас Чернев. Извън сметките за срещата в столицата ще бъде и офанзивният футболист Николай Минков, който ще пропусне срещата поради натрупани 5 жълти картона в Първа Лига. В редиците на пловдивчани се завръща Красиан Колев.

До този момент Ботев и Славия са изиграли 138 срещи помежду си. Статистически "жълто-черните" имат на сметката си 56 победи, 54 загуби и 28 равенства. Головата разлика е 207 на 204 в полза на пловдивчани.

През текущата кампания двата отбора премериха сили в Пловдив в среща от 12-ия кръг на Първа Лига. Двубоят завърши 1:0 в полза на "канарчетата" след попадението на Елвис Ману.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотен Борислав Младенов при успех на Виртус Имола
Страхотен Борислав Младенов при успех на Виртус Имола
Вещо лице по делото "Семерджиев": Данните показват, че той е шофирал
Вещо лице по делото "Семерджиев": Данните показват, че той е шофирал