НОВИНИ

Ботев Враца подава жалба срещу арбитрите от двубоя с Арда

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:07, 01.05.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
ботев враца подава жалба арбитрите двубоя арда
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Ръководството на Ботев Враца обяви, че ще внесе жалба срещу главния съдия Красен Георгиев и ВАР арбитъра Георги Гинчев, които бяха част от бригадата, която ръководи последния двубой на тима от Първа лига срещу Арда Кърджали.

Основните претенции на врачани са свързани с дузпата, която бе отсъдена в полза на техния съперник и впоследствие реализирана от Радослав Цонев за крайното 1:1 в двубоя на "Арена Арда".

От Ботев Враца обаче категорично не са съгласни, че във въпросната ситуация изобщо е имало нарушение на Диего Фераресо срещу Абубакар Тунгара, а в допълнение смятат, че при изпълнението на Цонев също е имало нарушение на играта, тъй като футболист на Арда е бил навлязъл в наказателното поле.

Под изявлението си на клубния сайт врачани публикуваха и кратко видео с няколко спорни ситуации, в които от отбора вярват, че са били ощетени от съдийските решения.

Ето и какво се казва в позицията на Ботев Враца:

"Ръководството на Ботев Враца би искало да информира футболната общественост на България, че официално внесе жалба срещу арбитъра Красен Георгиев и ВАР съдията Георги Гинчев, които бяха ангажирани с ръководството на футболната среща от 28-мия кръг на първенството ПФК Арда Кърджали – ПФК Ботев Враца.

В началото на сезона клубът изрази публична позиция, относно съдийските отсъждания, в няколко мача. Тогава попитахме реферите и Съдийската комисия, какви са критериите за отсъждане на дузпа и дали те зависят от имената на отборите. Отговор не получихме.

В двубоя Арда – Ботев Враца реферите отсъдиха дузпа за домакините от Арда в 79-ата минута на срещата, която може да събуди единствено недоумение. Красен Георгиев безкомпромисно посочи бялата точка, а Георги Гинчев не реагира по никакъв начин. Реферите не реагираха и след изпълнението на 11-метровия наказателен удар, когато футболист на домакините бе навлязъл в наказателното поле още преди шута на Радослав Цонев.

В приложения видеоматериал показваме ситуацията още веднъж, като обръщаме внимание на още няколко решения на рефера, който умишлено или не не отсъди нарушения и не показа задължителни картони за нарушения на футболисти на Арда.

В предишните няколко седмици Ботев Враца си замълча, когато отборът бе видимо ощетен и загуби поредица от точки. Няма да се връщаме към домакинството срещу Арда, когато не бе зачетен гол, след като линията на засада от ВАР бе „начертана“ изключително криво. Не казахме нищо, когато гол срещу Хебър не ни бе зачетен, след като дори ВАР не успя да докаже, че Браян Переа е в положение на засада. Замълчахме си, когато бе отсъдена дузпа за Черно море, за която нито едно видеоповторение не доказа, че съществува играта с ръка, която съдията видя…. В приложеното видео припомняме още няколко ситуации от началото на сезона, в които отборът видимо бе ощетен от съдиите.

Уважаеми господа от Съдийската комисия. Първенството навлиза в заключителната си фаза и всеки един клуб в Първа и Втора лига има своите цели. Призоваваме да обърнете внимание на съдиите да оставят отборите да решават футболните срещи на терена, показвайки кой е по-добър, а не реферите да предрешават крайния резултат със своите действия или бездействия"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Копривщица направиха възстановка на Априлското въстание (Снимки)
В Копривщица направиха възстановка на Априлското въстание (Снимки)
Медведев успя да отрази съпротивата на квалификант в Мадрид
Медведев успя да отрази съпротивата на квалификант в Мадрид