НОВИНИ

Братът на Ноле: Ако си тръгне, ще признае вина, а той не е виновен

Джокович Джордже Сърджан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 08.01.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Братът на Новак Джокович Джордже коментира проблемите, пред които сърбинът се е изправил при опита си да влезе в Австралия.

„Новак можеше да напусне Австралия, но не го прави, защото това би означавало да признае вина, каквато той няма, и поражение, което е неприемливо. Остава само да се изчака решението на съда. Не знам какво ще направи, ако загуби – и той самият не знае какво ще предприеме“, сподели братът на световния номер едно.

„Сега е под влиянието на емоции, изобщо не мисли за тенис и "Големия шлем". Сега той иска справедливост за себе си и всички останали“, допълни Джордже Джокович.

Казусът с Джокович принуди съдия на Australian Open да напусне страната

„Самият Новак не е попълвал никакви документи - всичко става чрез Австралийската тенис федерация. Техните представители са си сътрудничили с правителство и не може сама да издава никакви сертификати - това беше направено чрез щата Виктория. Но федералните власти го отмениха. Това означава, че е в ход сериозна политическа ситуация“, сподели братът на Новак Джокович.

Новак Джокович: Благодаря на всички за подкрепата

В същото време шефът на австралийската федерация и на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли се опита да защити действията на своята организация.

„За съжаление, в последните дни се разви много тежка ситуация около някои играчи - особено Новак. За нас най-важни са тенисистите. Работим с Новак и неговия екип. След като процесът приключи, ще можем да споделим повече информация. Сега всеки търси виновен, но ви уверявам, че нашият екип свърши страхотна работа и направи всичко според инструкциите, които ни бяха предоставени“, сподели Крейг Тайли.

Новак Джокович беше задържан на летището в Мелбърн и не беше допуснат в страната, въпреки че имаше медицинско изключение да играе на първия турнир от Големия шлем. Той се намира под изолация в хотел и очаква решението на съда в понеделник.

Вчера световните агенции съобщиха, че чешката състезателка Рената Ворачова е била задържана и най-вероятно ще бъде депортирана. Тя обаче отказа да оспори решението на австралийските власти за отнетата ѝ виза и се очаква да напусне страната.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денислава Глушкова: Всеки загубен мач ми е дал по нещо ново
Денислава Глушкова: Всеки загубен мач ми е дал по нещо ново
Председателят на НСИ Сергей Цветарски: Изненада ме по-малкият брой на населението, отколкото очаквахме
Председателят на НСИ Сергей Цветарски: Изненада ме по-малкият брой на населението, отколкото очаквахме