НОВИНИ

Майката на Новак Джокович: Държат го като затворник

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 06.01.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Майката на Новак Джокович беше много емоционална по време на пресконференцията, която семейството ѝ даде във връзка със задържането на сина ѝ в Австралия.

Тя обяви, че Ноле е настанен в много тежки условия и не може да спи в това "ужасното жилище”, визирайки хотела, в който беше карантиниран.

Въпреки че първоначално получи медицинско освобождаване, за да се състезава на Australian Open този месец, визата му беше анулирана при кацането му в Мелбърн. Световният номер 1 отказа да разкрие статуса си на ваксинация, но обяви, че има медицинско изключение, за да се състезава в Мелбърн. Въпреки това австралийското правителство блокира влизането му в страната, заради нередовни документи, свързани именно с този аспект.

Дияна Джокович е разговаряла със сина си по телефона. Той ѝ споделил, че не може да спи добре в хотела, в който е настанен. 34-годишният тенисист е третиран като затворник.

„Той се опитваше да поспи, но не можеше. Като майка какво да кажа? Ако сте майка, можете само да си представите как се чувствам – чувствам се ужасно от вчера, в последните 24 часа. Държат го там като затворник, не е човешко“, сподели майката.

Дияна Джокович определи случващо се като политически въпрос и атака срещу най-добрия тенисист в света.

„Надявам се, че той ще бъде силен, ние се опитахме да му предадем малко енергия, за да продължи. Надявам се, че той ще победи“, коментира още Дияна Джокович.

Според Sportklub Ноле не е получил разрешение да се нанесе в апартамента в Мелбърн, където се е настанил неговият екип. Тенисистът е настанен в хотел, който австралийските власти използват за карантина и бежанци. Мястото обаче се слави с лошите си условия на живот.

Спортистът открил бръмбари в стаята си. В същото време сърбинът няма портфейл и документи, а вещите му все още са на летището. Той разполага само с мобилен телефон.

Новак Джокович ще остане в хотела до понеделник, когато съдът ще се произнесе за отнетата му виза.

На пресконференцията, която беше свикана от семейството на тенисиста в Белград, присъстваха още неговият баща и брат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът "Джокович": Австралия анулира визата на тенисиста
Казусът "Джокович": Австралия анулира визата на тенисиста
Със скандал и препратки към "Под игото" протече изслушването на Рашков в НС за подвижните урни
Със скандал и препратки към "Под игото" протече изслушването на Рашков в НС за подвижните урни