НОВИНИ

Новак Джокович за сагата в Австралия: Бог вижда всичко

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 06.01.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Семейството на Новак Джокович свика пресконференция в Сърбия часове, след като стана ясно, че тенисистът е поставен в изолация в Мелбърн, заради отхвърлена виза още при влизането му в Австралия.

Братът на сръбската звезда Джордже разкри какво му е изпратил Новак като съобщение, след като е получил телефона си.

„Бог вижда всичко. Моралът и етиката са най-големите идеали и са пътеводните звезди към духовното издигане.“ Това са били първите думи на ракета номер 1 към брат му.

Семейството на Джокович не скри, че се притеснява за него, тъй като считат, че той е държан в плен в момента без необходимите му вещи, освен мобилен телефон.

Бащата на Новак Джокович – Сърджан, не спести критиките си към властите в Австралия, които не позволиха да влезе на територията на страна, за да участва на първия за годината турнир от Големия шлем.

Според него, синът му е изпълнил всички изисквания, за да може да се състезава в Мелбърн.

„Новак е Сърбия, а Сърбия е Новак. Премиерът на Австралия Скот Морисън се осмели да нападне Новак и да го изгони, а той дори не успя да влезе в тяхната страна. Искаха да го поставят на колене, не само него, но и страната ни, красивата Сърбия“, сподели Сържан Джокович.

След пресконференцията семейството на Ноле организира митинг в подкрепа на най-добрия тенисист в света. Десетки фенове се събраха в Белград.

Жокера подаде жалба в съда в Австралия заради анулирането на визата му. Решението ще бъде произнесено в понеделник, до тогава най-вероятно той няма да бъде депортиран, въпреки че ако реши, може да напусне страната. Той остана на летището в Мелбърн часове наред, преди да бъде преместен в хотел за бежанци.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе от 17 до 30 януари.

"Новак изпълни всички необходими условия и щеше да спечели и това издание на турнира, един от четирите от Големия шлем. И би го спечелил, защото това е Новак, най-добрият тенисист и атлет в света", допълни още бащата на Новак Джокович.

Джокович обяви, че има медицинско изключение от ваксинация, но на летището документите за него не отговаряли напълно на изискванията, пишат медиите в Австралия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия реши: Достъпът до парламента ще е със зелен сертификат
Правната комисия реши: Достъпът до парламента ще е със зелен сертификат
Левски потвърди контролата с Пирин
Левски потвърди контролата с Пирин